Overslaan en naar de inhoud gaan

Theo Bovens over kritiek op benoeming: 'Gaat niet over mij'

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 14:03

Oud-gouverneur Theo Bovens kijkt er ondanks de kritiek op zijn benoeming naar uit om aan de slag te gaan als burgemeester van Enschede.

Donderdag werd bekend dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren zich geschoffeerd voelt door de commissaris van de koning in Overijssel. Die zou niet volgens de afspraken hebben gecommuniceerd met de minister over de benoeming van Bovens.

Lees ook: Minister 'geschoffeerd' door benoeming Bovens in Enschede

Twitter
De commissaris van de koning stuurde woensdag een app-bericht naar de minister en maakte een uur later het nieuws bekend op Twitter. De afspraak is dat de minister 'tijdig' wordt geïnformeerd zodat ze zich kan beraden. In het geval van 'bestuurlijk gevoelige situaties', is de afspraak dat de minister wordt gebeld. Omdat Bovens in april opstapte vanwege een integriteitskwestie die plaatsvond onder zijn verantwoordelijkheid als gouverneur, zou daar in dit geval zeker sprake van zijn. Het hele college stapte destijds op in het kielzog van de affaire rondom Herman Vrehen.

Niet over mij
Bovens reageerde vrijdag op het incident. "Het gaat niet over mij, het gaat over de procedure die gevolgd is en dat is echt iets voor Overijssel en de minister. Ik heb uitdrukkelijk het signaal gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat het niet over de kwaliteiten van Theo Bovens gaat. Dat is voor mij voldoende."

Toch lijkt het een vervelende start in Enschede voor Bovens. Hij is nog niet eens begonnen en er is al kritiek op zijn benoeming. Veel wil hij er niet over kwijt. "Het gaat niet over mezelf als persoon, dat scheelt."

Video L1

Verhuizen
Het is de bedoeling dat Theo Bovens volgende maand begint als burgemeester in Enschede. Hij gaat op zoek naar een woning in de stad. "Heen en weer pendelen is geen optie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen