Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Theo Bovens lanceert 1Limburg, dé nieuwssite van Limburg

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 9:25

Gouverneur Theo Bovens heeft woensdagochtend de nieuwe nieuwssite 1Limburg gelanceerd.

Bovens verrichtte de openingshandeling op de redactie van 1Limburg. De nieuwe site is een samenwerkingsverband tussen L1 en Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Dat zijn de twee Limburgse A-merken, als het gaat om nieuws en sport.

Apps
1Limburg is vanaf nu ook beschikbaar als app voor Android-toestellen en voor de iPhone. Downloaden kan via Google Play en de App Store. Voor tablets is er geen aparte app. De 'gewone' site past zich automatisch aan het formaat van de tablet aan.

De eigen websites van L1 en De Limburger/Limburgs Dagblad bieden vanaf nu geen actueel regionaal nieuws en sportnieuws meer. L1.nl bevat onder meer programma-informatie en uitzending gemist. Op Limburger.nl vindt u voortaan vooral achtergronden en verdieping bij het nieuws.

Redacties
De redacties van L1 en de Limburgse kranten leveren hun nieuws aan 1Limburg. De nieuwe site heeft daarnaast een eigen redactie.

Blog L1-hoofdredacteur
Leo Hauben, hoofdredacteur van L1, blogt over de samenwerking met de Limburgse kranten."Limburgse lef in medialand", schrijft Hauben.

Leo Hauben (L1) en Huub Paulissen (Limburgse kranten) over 1 Limburg.
L1
Hoofdredacteuren Huub Paulissen en Leo Hauben praten over de lancering van 1Limburg in AvondGasten bij L1
L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse media
Lokale omroepen in Limburg: verdwijnen of samenwerken
1Limburg = 1jaar!
Limburgse kranten in Vlaamse handen
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen