Overslaan en naar de inhoud gaan

Theo Bovens lanceert 1Limburg, dé nieuwssite van Limburg

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 9:25

Gouverneur Theo Bovens heeft woensdagochtend de nieuwe nieuwssite 1Limburg gelanceerd.

Bovens verrichtte de openingshandeling op de redactie van 1Limburg. De nieuwe site is een samenwerkingsverband tussen L1 en Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Dat zijn de twee Limburgse A-merken, als het gaat om nieuws en sport.

Apps
1Limburg is vanaf nu ook beschikbaar als app voor Android-toestellen en voor de iPhone. Downloaden kan via Google Play en de App Store. Voor tablets is er geen aparte app. De 'gewone' site past zich automatisch aan het formaat van de tablet aan.

De eigen websites van L1 en De Limburger/Limburgs Dagblad bieden vanaf nu geen actueel regionaal nieuws en sportnieuws meer. L1.nl bevat onder meer programma-informatie en uitzending gemist. Op Limburger.nl vindt u voortaan vooral achtergronden en verdieping bij het nieuws.

Redacties
De redacties van L1 en de Limburgse kranten leveren hun nieuws aan 1Limburg. De nieuwe site heeft daarnaast een eigen redactie.

Blog L1-hoofdredacteur
Leo Hauben, hoofdredacteur van L1, blogt over de samenwerking met de Limburgse kranten."Limburgse lef in medialand", schrijft Hauben.

Leo Hauben (L1) en Huub Paulissen (Limburgse kranten) over 1 Limburg.
L1
Hoofdredacteuren Huub Paulissen en Leo Hauben praten over de lancering van 1Limburg in AvondGasten bij L1
L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Limburgse media
Lokale omroepen in Limburg: verdwijnen of samenwerken
1Limburg = 1jaar!
Limburgse kranten in Vlaamse handen
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen