Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)

Integriteit in Limburg: onderzoeken in beeld

Het resultaat van het eerste onderzoek van de in totaal negen onderzoeken naar integriteitskwesties in Limburg wordt woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een rapport in opdracht van het Waterschap Limburg over een gronddeal van het waterschap uit 2016 waar CDA-wethouder Jan Loonen als privépersoon bij betrokken was.

Gouvernement aan de Maas (stock)
Affaire-Vrehen kost provincie bijna zes ton aan wachtgeld

De provincie is dit jaar maximaal 598.821 euro kwijt aan wachtgeld voor de zeven gedeputeerden en gouverneur Theo Bovens, die onlangs zijn afgetreden in de affaire rondom Herman Vrehen.

Joep Dohmen
'CDA is belangrijke oorzaak integriteitskwesties Limburg'

Naast de geografische ligging van Limburg is de jarenlange dominante positie van het CDA een belangrijke oorzaak van de vriendschappelijke bestuurscultuur in Limburg.

Theo Bovens
Bovens: 'Morgen eerst een telefoon en een uitkering regelen'

Afscheid nemen als gouverneur van Limburg valt Theo Bovens zwaar. "Het is een rouwproces. De begrafenis is geweest, ik zit nu richting de zeswekendienst."

ANP
Video: Remkes aangekomen bij gouvernement in Maastricht

Johan Remkes is maandag begonnen als waarnemend gouverneur. Remkes arriveerde even na 12:30 uur bij het gouvernement in Maastricht.

Reactie Bovens na opstappen Mackus en Koopmans (26 mrt 2021)
Laatste daad Bovens: gouverneurspenning voor hulpverleners

Vertrekkend gouverneur Theo Bovens heeft de gouverneurspenning symbolisch toegekend aan alle Limburgers die hebben geholpen en nog altijd helpen aan het verlichten van alle zorgen als gevolg van de coronacrisis.

Ollongren over bestuurscrisis Limburg (16 apr 2021)
Ollongren: 'Moeilijke taak voor interim-gouverneur'

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken benadrukt dat ze zich zorgen maakt om de bestuurscrisis in Limburg. "Het is belangrijk dat de waarnemend gouverneur ervoor zorgt dat er verbetering komt in de omgang met integriteit."

ANP
Johan Remkes waarnemend gouverneur van Limburg

Johan Remkes wordt de waarnemend gouverneur van Limburg.

Theo Bovens IKL-debat (9 april 2021)
Motie: 'Gidsen moeten nieuw provinciebestuur vormen'

Er komen zeer waarschijnlijk één of twee gidsen die moeten inventariseren hoe een nieuw provinciebestuur gevormd kan worden dat op een breed draagvlak kan rekenen binnen het Limburgs Parlement.

Gouvernement aan de Maas (stock)
Terugkijken: Johan Remkes gouverneur van bestuurloos Limburg

Provinciale Staten praatte vrijdag over hoe Limburg zonder gedeputeerden bestuurd moet worden.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie