Theo Bovens (2 jan 2020)

Theo Bovens over kritiek op benoeming: 'Gaat niet over mij'

Oud-gouverneur Theo Bovens kijkt er ondanks de kritiek op zijn benoeming naar uit om aan de slag te gaan als burgemeester van Enschede.

Ollongren radio voor Job
Minister 'geschoffeerd' door benoeming Bovens in Enschede

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft verrast gereageerd op de benoeming van Theo Bovens als waarnemend burgemeester in Enschede. Ze werd pas kort voor de bekendmaking op de hoogte gebracht.

Erepenning Theo Bovens
Erepenning voor oud-gouverneur Theo Bovens

Oud-gouverneur Theo Bovens heeft bij zijn officieel afscheid de erepenning van de provincie Limburg gekregen.

Theo Bovens (2 jan 2020)
Oud-gouverneur Bovens waarnemend burgemeester Enschede

Oud-gouverneur Theo Bovens wordt waarnemend burgemeester van Enschede. Hij zal naar verwachting zo’n vier maanden actief zijn.

Lege Statenzaal
Minister neemt profielschets nieuwe gouverneur in ontvangst

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) neemt op woensdag 7 juli de profielschets voor de nieuwe gouverneur in ontvangst.

Theo Bovens IKL-debat (9 april 2021)
Een koninklijke afscheidslunch voor Theo Bovens

Oud-commissaris van de Koning, Theo Bovens, heeft woensdagmiddag geluncht met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Edit - bovens 50 tips
Limburg door de ogen van oud-gouverneurs

Een oud-gouverneur van Nederlands-Limburg en een afgezwaaide collega uit Belgisch-Limburg kiezen de 50 mooiste plekken voor een gids over hun provincies.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Staten debatteren over integriteit en bestuurscultuur

Provinciale Staten van Limburg bespreken donderdag vanaf 18:00 uur een rapport over subsidiestromen van de provincie naar de omstreden landschapsinstelling IKL.

Theo Bovens en Johan Remkes
Onderzoek naar IKL-opdrachten provincie nog niet van start

Het onderzoek naar mogelijke politieke beïnvloeding door gedeputeerden van opdrachten en subsidies aan de Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) is ruim twee maanden na de aankondiging ervan door inmiddels oud-gouverneur Theo Bovens nog steeds niet van start gegaan.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Integriteit in Limburg: onderzoeken in beeld

Het resultaat van het eerste onderzoek van de in totaal negen onderzoeken naar integriteitskwesties in Limburg wordt woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een rapport in opdracht van het Waterschap Limburg over een gronddeal van het waterschap uit 2016 waar CDA-wethouder Jan Loonen als privépersoon bij betrokken was.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten