Overslaan en naar de inhoud gaan

Theatervoorstelling over geld voor kinderen in Sittard

Geplaatst opmaandag 27 maart 2017 - 15:41

Demissionair staatssecretaris Jette Klijnsma spoort mensen met armoede aan om hulp te zoeken. Dat zei ze maandag in Sittard-Geleen bij de start van de Week van het Geld.

"Je ziet dat kinderen tegenwoordig op steeds jongere leeftijd met geldproblemen te maken krijgen", zegt Jette Klijnsma.

'Kinderen met schulden'
"Dus ik kom kinderen tegen van een jaar of 15 die al heel veel schulden hebben opgebouwd. Door mobiele telefoontjes, doordat ze allerlei dingen kopen op de pof. Dat is natuurlijk toch niet de bedoeling." Daarom wordt maandagmiddag de theatervoorstelling 'Omgaan met Geld' voor basisschoolleerlingen in Sittard opgevoerd.

Opvoeding
Maar volgens de staatssecretaris is opvoeding ook erg belangrijk. "Kijk, vaders en moeders moeten natuurlijk het goede voorbeeld geven en samen met kinderen de portemonnee beheren", vertelt Klijnsma. "Maar dat laat nog weleens te wensen over. Er zijn ook vaders en moeders die zelf schulden hebben. Het is dapper van die ouders als ze dan hulp gaan zoeken. En ik merk dat dat hier in Sittard gebeurt en dat er ook hulp is."

Week van het Geld
Maandagmiddag start de achtste editie van de Week van het Geld. Met theatervoorstellingen en gastlessen op scholen en vele andere activiteiten buiten de deur leren kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs een week lang alles over omgaan met geld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse leerlingen krijgen les over omgaan met geld
Rattenoverlast in centrum Sittard
Schennispleger in Sittard aangehouden
Wegen Sittard paar maanden op de schop
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen