Overslaan en naar de inhoud gaan

Theatervoorstelling met Alzheimerpatiënten

Geplaatst opzondag 5 september 2021 - 20:14

Productiehuis Limburg en het Alzheimer-onderzoekfonds Limburg hebben een muzikale voorstelling gemaakt in verband met het twintig jarig jubileum van het Alzheimer Centrum Limburg.

Tekstschrijver Jos Frusch heeft de tekst geschreven van het oratorium, met de titel Alzheimer. "Ik zag het eigenlijk als mijn opdracht om dit te doen", vertel Frusch in L1mburg Centraal. Frusch verloor vier jaar geleden zijn moeder aan Alzheimer.

Video: L1

Patiënten doen mee
De voorstelling belicht diverse aspecten van de ziekte. Enerzijds het verhaal van de patiënt en de omgeving, zoals partners en mantelzorgers. Anderzijds wordt aandacht besteed aan de wetenschappelijke kant, zoals onderzoekers en huisartsen.

Bekende acteurs en zangers zoals Suzan Seegers en Rob Reyners doen mee aan de productie. De voorstelling is bijzonder, omdat ook alzheimerpatiënten zelf meedoen. “Dat is ontzettend ontroerend”, aldus Frush. “De verhalen uit eerste hand van mensen die getroffen zijn door de ziekte. Dat raakt je.”

Hoop
Ondanks het zware thema en de aangrijpende verhalen, is de rode lijn in de voorstelling hoop. "Niet zozeer hoop dat we Alzheimer de wereld uit kunnen helpen, want dat kan volgens de wetenschappers niet. Maar wel dat we leven met Alzheimer draaglijk kunnen maken.”

De voorstelling is nog tot 21 september in verschillende theaters in Limburg te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen