Overslaan en naar de inhoud gaan

Theatervoorstelling als bedankje voor het zorgpersoneel

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 21:58

In Theater de Maaspoort in Venlo zijn de repetities in volle gang voor een speciale theatervoorstelling voor zorgmedewerkers.

In de voorstelling Adem verteld Actrice Suzan Seegers het verhaal van twee zorgmedewerkers en wat ze allemaal meemaken tijdens de Coronapandemie.

Bijtanken
Herkenbare, pakkende verhalen voor de zorgmedewerkers. Het gaat over droevige, maar ook mooie momenten. Hoe kun je bijtanken als je in de zorg werkt en continu scherp moet zijn en er voor de ander moet zijn? Vragen waar Suzan Seegers antwoord op hoopt te vinden. Daarnaast wil de actrice met de voorstelling aangeven dat het goed is als je hoofd af en toe te vol is ook een stapje terug durft te doen om meer lucht te krijgen.

Seegers zelf heeft jaren geleden een burn-out gehad en aan de hand van haar eigen ervaringen neemt zij het zorgpersoneel mee hoe zij daar mee omging.

Filmprojecties
Naast de verhalen zijn er ook liedjes en worden er filmprojecties gebruikt van beelden die op de werkvloer in de zorg zijn gemaakt. Met de voorstelling wil ze laten zien dat wat zorgmedewerkers doen heel goed werk is. "Nu is het misschien moeilijk, maar als je wat lucht krijgt zie je hoe passievol je werk is", zegt Seegers.

Humor
De voorstelling voor het personeel gaat niet alleen over ellende, er is ook ruimte voor humor, Het is volgens Seegers de balans om alle ballen in de lucht te houden en daar hoort humor ook bij. De première staat 6 juli gepland in de Maaspoort in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen