Overslaan en naar de inhoud gaan

Theatervoorstelling als bedankje voor het zorgpersoneel

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 21:58

In Theater de Maaspoort in Venlo zijn de repetities in volle gang voor een speciale theatervoorstelling voor zorgmedewerkers.

In de voorstelling Adem verteld Actrice Suzan Seegers het verhaal van twee zorgmedewerkers en wat ze allemaal meemaken tijdens de Coronapandemie.

Bijtanken
Herkenbare, pakkende verhalen voor de zorgmedewerkers. Het gaat over droevige, maar ook mooie momenten. Hoe kun je bijtanken als je in de zorg werkt en continu scherp moet zijn en er voor de ander moet zijn? Vragen waar Suzan Seegers antwoord op hoopt te vinden. Daarnaast wil de actrice met de voorstelling aangeven dat het goed is als je hoofd af en toe te vol is ook een stapje terug durft te doen om meer lucht te krijgen.

Seegers zelf heeft jaren geleden een burn-out gehad en aan de hand van haar eigen ervaringen neemt zij het zorgpersoneel mee hoe zij daar mee omging.

Filmprojecties
Naast de verhalen zijn er ook liedjes en worden er filmprojecties gebruikt van beelden die op de werkvloer in de zorg zijn gemaakt. Met de voorstelling wil ze laten zien dat wat zorgmedewerkers doen heel goed werk is. "Nu is het misschien moeilijk, maar als je wat lucht krijgt zie je hoe passievol je werk is", zegt Seegers.

Humor
De voorstelling voor het personeel gaat niet alleen over ellende, er is ook ruimte voor humor, Het is volgens Seegers de balans om alle ballen in de lucht te houden en daar hoort humor ook bij. De première staat 6 juli gepland in de Maaspoort in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen