Overslaan en naar de inhoud gaan

Theatervoorstelling als bedankje voor het zorgpersoneel

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 21:58

In Theater de Maaspoort in Venlo zijn de repetities in volle gang voor een speciale theatervoorstelling voor zorgmedewerkers.

In de voorstelling Adem verteld Actrice Suzan Seegers het verhaal van twee zorgmedewerkers en wat ze allemaal meemaken tijdens de Coronapandemie.

Bijtanken
Herkenbare, pakkende verhalen voor de zorgmedewerkers. Het gaat over droevige, maar ook mooie momenten. Hoe kun je bijtanken als je in de zorg werkt en continu scherp moet zijn en er voor de ander moet zijn? Vragen waar Suzan Seegers antwoord op hoopt te vinden. Daarnaast wil de actrice met de voorstelling aangeven dat het goed is als je hoofd af en toe te vol is ook een stapje terug durft te doen om meer lucht te krijgen.

Seegers zelf heeft jaren geleden een burn-out gehad en aan de hand van haar eigen ervaringen neemt zij het zorgpersoneel mee hoe zij daar mee omging.

Filmprojecties
Naast de verhalen zijn er ook liedjes en worden er filmprojecties gebruikt van beelden die op de werkvloer in de zorg zijn gemaakt. Met de voorstelling wil ze laten zien dat wat zorgmedewerkers doen heel goed werk is. "Nu is het misschien moeilijk, maar als je wat lucht krijgt zie je hoe passievol je werk is", zegt Seegers.

Humor
De voorstelling voor het personeel gaat niet alleen over ellende, er is ook ruimte voor humor, Het is volgens Seegers de balans om alle ballen in de lucht te houden en daar hoort humor ook bij. De première staat 6 juli gepland in de Maaspoort in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen