Overslaan en naar de inhoud gaan

Theaterstuk in de maak voor medewerkers in de zorg

Geplaatst opzaterdag 22 augustus 2020 - 7:28

Het theaterstuk met de werktitel 'Bijtanken voor Zorgmedewerkers' moet nog uit de grond gestampt worden. Toch is al zeker dat zangeres en actrice Suzan Seegers de hoofdrol krijgt. Ook werken cameraman Rob Hodselmans en regisseur Jeroen Marcelissen mee.

De voorstelling is exclusief bedoeld voor medewerkers in de zorg. Tenminste, dat is het plan. "Ze verdienen het. Een avond bijtanken. Zo moet het voor hun gaan voelen", vindt Madeleine Kremers van stichting Tanktheater.

Buikgevoel
Voor Kremers wordt het een vuurdoop met haar stichting. "Dit wordt het eerste theaterstuk dat ik produceer. Het is een combinatie van zang, moderne dans en film. De repetities moeten nog beginnen. Intuïtie en buikgevoel, dat zijn sleutelwoorden voor de voorstelling."

Viecuri
Viecuri in Venlo is enthousiast en steunt de ontwikkeling van de productie. De première, waarschijnlijk in oktober, zal dan ook voor medewerkers van het ziekenhuis in Venlo zijn. "In theater De Maaspoort worden het minimaal 20 voorstellingen van 100 bezoekers volgens de richtlijnen van het RIVM", verwacht Kremers.

Flexibel
Toch houdt ze er ook rekening mee dat de première naar volgend jaar wordt uitgesteld. De onheilspellende gedachte dat zorgmedewerkers in oktober en november allesbehalve tijd hebben om naar het theater te gaan, is nu eenmaal reëel. "Daar moeten we gewoon rekening mee houden. Als theaterbezoek in die periode niet mogelijk zou zijn, dan is dat zo. Dan schuiven we door naar januari. Wij zorgen in ieder geval dat de productie ergens in oktober of november klaar is."

Ambitie
Werk is er nog genoeg. Zo is het budget voor de productie nog niet rond en het moet niet alleen bij voorstellingen voor de mensen van VieCuri blijven. "Onze ambitie is een landelijke tour", hoopt Kremers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen