Overslaan en naar de inhoud gaan

Theaters volgende week open voor publiek na sneltest

Geplaatst opwoensdag 7 april 2021 - 10:47

Het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, de Oranjerie in Roermond en de Maaspoort in Venlo openen volgende week hun deuren voor een testvoorstelling, waarbij het publiek van tevoren een coronasneltest moet afleggen.

De theaters doen op 13, 14 en 15 april mee aan de experimenten omdat ze vlakbij een sneltestlocatie liggen.

Coronaregels
Bezoekers moeten eerst een ticket reserveren en zich voor de voorstelling laten testen. Met een negatieve uitslag en het ticket mogen ze daarna het theater in. Binnen gelden alle bekende coronamaatregelen zoals verplichte mondmaskers, anderhalve meter afstand onderling, handhygiëne en verplichte looproutes. Het aantal beschikbare kaartjes is dan ook afhankelijk van het aantal bezoekers dat onder die voorwaarden in een zaal past.

Groot pakket
De testvoorstellingen worden door uiteenlopende artiesten verzorgd. Zo is er cabaret, opera, muziek en toneel geprogrammeerd. De testvoorstellingen horen bij een groot pakket aan experimenten waarbij niet alleen theaters maar bijvoorbeeld ook musea en voetbalstadions bij wijze van proef hun deuren openen. Deelnemende artiesten zijn onder meer Danny Vera, Jack Poels, Blaudzun en Thijs Boontjes.

Lees ook: Start toegangstesten om samenleving te openen

Eind deze maand spelen Roda JC en MVV weer wedstrijden voor publiek. Ook het Bonnefantenmuseum in Maastricht laat binnenkort weer bezoekers toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen