Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Theaters in Limburg noteren veel meer bezoekers

Geplaatst opmaandag 22 mei 2017 - 8:23

Het aantal bezoeken aan theaters in Limburg is de afgelopen tien jaar fors toegenomen. Dat zeggen drie directeuren van Limburgse theaters tegen L1.

In Venlo kwamen 60 procent meer bezoekers naar De Maaspoort, terwijl het aantal bezoeken aan het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade verviervoudigde.

Opmerkelijk
Directeur Leon
Thommassen van theater De Maaspoort denkt dat hij eind dit jaar 70.000 bezoekers heeft kunnen verwelkomen. In 2010 bezochten nog maar 54.000 mensen het Venlose theater. En dat is best opmerkelijk, concludeert de Thommassen: "Als je kijkt naar de landelijke CBS-cijfers over podiumontwikkelingen dan lopen we gigantisch uit de pas qua ontwikkeling."

Regiotheater
Ook het
Munttheater in Weert kon zich het afgelopen decennium verheugen op meer bezoekers. Directeur Brigitte van Eck denkt dat haar theater vooral meer mensen uit de omgeving trekt. "Het Munttheater was eerst vooral een theater van de stad. Nu is het meer een regiotheater geworden."

Opleven
Bas Schoonderwoerd, directeur van de Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en Kerkrade ziet een soortgelijke ontwikkeling. "In de jaren 90 zat Parkstad op een dieptepunt, ook het culturele leven. Toen heeft het bestuur gezien dat daar een begin moest worden gevonden om de stad te laten opleven."

In Kerkrade noteert Schoonderwoerd een verviervoudiging van het aantal bezoekers, daar komen nu 50.000 mensen. In totaal vinden in Parkstad tussen de 200.000 en 250.000 bezoekers de weg naar een van de theaters. Schoonderwoerd: "Dat is het begin van een route die nog lang niet af is."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Finkers toch met oudejaarsconference naar Heerlen
Recordjaar voor Parkstad Limburg Theaters
Wat u komend seizoen móet zien, volgens de theaters zelf
Drama voor Ellen ten Damme, ekster Arie is gevlogen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen