Overslaan en naar de inhoud gaan

Theaters gaan strijd aan met Netflix

Geplaatst opdinsdag 24 september 2019 - 17:06

De mensen weer het theater in krijgen in plaats van dat ze hun zoveelste serie gaan bingen; dat is het doel van een gezamenlijke website van de vijf theaters in Noord- en Midden-Limburg.

De Maaspoort in Venlo, het Munttheater in Weert, Schouwburg Venray, De Oranjerie in Roermond en DOK6 in Panningen lanceren een nieuwe website TheaterDichtbij.nl.

Marketing
Daarop staat al het programma van de vijf theaters verzameld. Door gezamenlijke marketing hopen ze een groter publiek te bereiken.

Opvallend
Wat meteen opvalt als je de website bezoekt, is dat bij de verschillende programma-items niet meteen te zien is waar ze spelen. Dus op de homepage staat dat Urbanus optreedt, maar pas als je doorklikt zie je dat er shows zijn in Venlo en Venray. "Mensen die een bepaalde voorstelling graag willen zien, worden juist geholpen als ze meteen meerdere data te zien krijgen. We zitten allemaal op een reisbare afstand. Zo kun je altijd de voorstelling kiezen die het beste in je agenda past", zegt de Venlose theaterdirecteur Leon Thomassen van de Maaspoort.

Theater boven Netflix
De vijf theaters zijn ervan overtuigd dat het loont om niet te concurreren met elkaar, maar juist met andere vormen van vrijetijdsbesteding. "We moeten mensen het theater in krijgen. Dan zie ik liever dat ze bij een collega in de zaal zitten dan een avondje met Netflix op de bank hangen", zegt Paul Franssen van Schouwburg Venray.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen