Overslaan en naar de inhoud gaan

Theaterfestival Cultura Nova verplaatst naar december

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 19:00

Het Heerlense theaterfestival Cultura Nova is dit jaar verzet van eind augustus naar eind december.

Dat heeft organisator Fiedel van der Hijden zojuist bekendgemaakt in het L1-programma AvondGasten: Corona in Limburg.

Coronamaatregelen
De 'wintereditie' van Cultura Nova vindt plaats van 26 tot en met 31 december, zo laat de organisatie van het theaterfestival vrijdag weten. Het Heerlense festival kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan op de eigenlijke datum. Tot 1 september geldt een verbod op grote evenementen. De voorbereidingen voor de editie van dit jaar waren al in volle gang. Er is nu een alternatieve datum gevonden.

Lees ook: Limburgse theaterfestivals broeden op alternatieve plannen

Opluchting
Van Der Hijden zegt blij te zijn dat het festival dit jaar alsnog kan doorgaan: "Het is ontzettend fijn en een hele opluchting dat wij samen met de Raad van Toezicht nog een datum voor dit jaar hebben kunnen vinden. We hielden al rekening met een scenario dat het festival niet in augustus zou kunnen plaatsvinden. Na het besluit van het kabinet afgelopen dinsdag zijn we aan tafel gaan zitten en kunnen we nu al snel met deze nieuwe datums komen." De organisatie heeft voor een datum rondom de feestdagen gekozen na overleg met de Parkstad Limburg Theaters: "Vanwege gebruik van de diverse zalen was dit de datum die het best uitkwam."

Video: L1

Wintereditie
Vanwege de verplaatsing van het festival naar december, overleggen de organisatoren momenteel met alle gezelschappen en leveranciers. "We krijgen gelukkig heel veel sympathie en medewerking van alle betrokkenen", aldus Van Der Hijden. De meeste voorstellingen die gepland waren voor de zomer kunnen met een paar kleine aanpassingen ook in de winter worden gespeeld. Het programma voor de wintereditie wordt in juni bekendgemaakt

Winterfestival
Ondanks de 30-jarige verjaardag van Cultura Nova niet in de zomer kan plaatsvinden blijft het jubileumprogramma zoveel mogelijk hetzelfde, aldus Van der Heijden die hoofd programmazaken is: "De meeste voorstellingen die gepland waren voor de zomer, kunnen in de winter toch gespeeld worden. In sommige presentaties komt er een kleine aanpassing, maar het grootste gedeelte blijft hetzelfde."

L1
In augustus kunnen liefhebbers toch van het festival genieten, zij het op tv. Bij L1 wordt dan op televisie aandacht besteed aan de geschiedenis van Cultura Nova.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen