Overslaan en naar de inhoud gaan

Theaterfan Corrie (97) eindelijk weer bij een voorstelling

Geplaatst opzondag 22 augustus 2021 - 18:24

De 97-jarige Corrie Voshol uit Maastricht zit het liefst in het theater, maar heeft al achttien maanden geen voorstelling meer bezocht door corona. Zondag was het eindelijk weer zover.

Bij een pop-up theater in Sint Joost genoot Corrie van het optreden van zangeres Suzan Seegers en pianist Rob Mennen. Stichting Vier het Leven organiseerde het uitje.

Video: L1

"Ik heb het zo gemist", vertelt Corrie. "Niet alleen de voorstellingen, maar ook de mensen en artiesten. Ik hou ervan om ze te observeren. Kijken hoe ze reageren en spelen."

Honderd voorstellingen
Corrie heeft al meer dan honderd voorstellingen bezocht die de stichting organiseerde. Ze is zo dol op theater, dat ze eind vorig jaar zelfs een voorstelling zou verkiezen boven coronabescherming. “Ik ben 97 en op die leeftijd kan het zo afgelopen zijn. Ik hoop bij leven nog een mooie theatervoorstelling te mogen bijwonen”, zei ze toen. Dat deze droom zondag uitkwam, deed haar goed. Ze heeft de smaak weer te pakken. "Ik blijf gaan, zo vaak als mogelijk is."

Lees ook: Liever theaterbezoek dan bescherming tegen corona

De organisatie deed er alles aan om de gasten in alle eer te ontvangen. De rode loper was uitgerold en de prosecco stond klaar. De stichting wil ouderen op een zo veilige manier vertier bieden, in een tijd waarin dat lastig is. "We moeten aan hen denken, ook om eenzaamheid tegen te gaan. De bezoekers leven op door zo'n theateruitje. Ze zien andere mensen, trekken een mooie jurk aan, gaan van tevoren naar de kapper. Ze kunnen zich er echt op verheugen", vertelt Mark Mülders van de stichting.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen