Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Theater in Venlo omgebouwd tot zitvolleybalveld

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 19:05

Theater De Maaspoort in Venlo is de komende week een locatie voor het wereldkampioenschap zitvolleybal.

De Nederlandse volleybalbond hoopt met de speciale plek op extra veel bezoekers voor het sportevenement. Naast Venlo wordt gespeeld in theaters in Arnhem, Eindhoven en Rotterdam.

Heel speciaal
Volgens bondscoach Hans Mater is De Maaspoort heel speciaal. "Het zal even wennen zijn voor de spelers, maar dan zullen ze merken dat dit een geweldige plek is." Zijn team oefende donderdag in een sporthal in Belfeld tegen Duitsland. Opmerkelijk: hierbij zaten twee spelers tegenover elkaar die normaal gesproken in één team volleyballen.

Even serieus
Loek Hendrix en de Duitse Dominik Albrech spelen namelijk beiden bij Holyoke in Belfeld. Ze vinden het oefenen tegen elkaar bijzonder. "Ik vind het leuk, maar op het veld moeten we serieus zijn", zegt Albrech. "We gaan de oefenpot winnen én worden wereldkampioen", stelt Hendrix met een lach.

Het WK voor mannen begint zondag in Venlo en volgende week zondag is de finale in Den Haag.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen