Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Theater in Venlo omgebouwd tot zitvolleybalveld

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 19:05

Theater De Maaspoort in Venlo is de komende week een locatie voor het wereldkampioenschap zitvolleybal.

De Nederlandse volleybalbond hoopt met de speciale plek op extra veel bezoekers voor het sportevenement. Naast Venlo wordt gespeeld in theaters in Arnhem, Eindhoven en Rotterdam.

Heel speciaal
Volgens bondscoach Hans Mater is De Maaspoort heel speciaal. "Het zal even wennen zijn voor de spelers, maar dan zullen ze merken dat dit een geweldige plek is." Zijn team oefende donderdag in een sporthal in Belfeld tegen Duitsland. Opmerkelijk: hierbij zaten twee spelers tegenover elkaar die normaal gesproken in één team volleyballen.

Even serieus
Loek Hendrix en de Duitse Dominik Albrech spelen namelijk beiden bij Holyoke in Belfeld. Ze vinden het oefenen tegen elkaar bijzonder. "Ik vind het leuk, maar op het veld moeten we serieus zijn", zegt Albrech. "We gaan de oefenpot winnen én worden wereldkampioen", stelt Hendrix met een lach.

Het WK voor mannen begint zondag in Venlo en volgende week zondag is de finale in Den Haag.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen