Overslaan en naar de inhoud gaan

Theater Venlo krijgt permanente bewoner

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 16:43

Theater De Maaspoort krijgt vanaf januari een bewoner. De zolder boven de grote theaterzaal wordt verbouwd tot een woonruimte.

Het is voor het theater zowel een inkomstenbron als een veiligheidsmaatregel.

Schimmen in het gebouw
Verschillende buurtbewoners gaven in de afgelopen periode aan na sluitingstijd schimmen in het gebouw te hebben gezien. Het theater is er nog niet achter of het om inbrekers gaat. Wel vond het theater het een goed idee om extra toezicht te houden op het pand.

Verdienmodellen
“We kijken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om onze processen zo goed mogelijk in te richten, om veiligheid te waarborgen en nieuwe verdienmodellen te realiseren", zegt directeur-bestuurder Leon Thommassen van De Maaspoort over de opvallende maatregel. "Omdat er steeds meer meldingen kwamen over activiteit in het gebouw na sluitingstijd hebben we iemand bereid gevonden om in De Maaspoort te komen wonen."

Januari
De bewoner van het huurappartement krijgt dan ook de opdracht om een oogje in het zeil te houden. Het is de bedoeling dat de ruimte, die momenteel verbouwd wordt, vanaf januari bewoonbaar is.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen