Overslaan en naar de inhoud gaan

Theater opent vermomd als kapperszaak: 'Geknipt voor je'

Geplaatst opzondag 16 januari 2022 - 16:32

Het Limburg Festival demonstreert op woensdag tegen de geldende coronamaatregelen voor de cultuursector. Onder het motto 'Theater, geknipt voor je' worden de haren van toeschouwers gekapt terwijl zij naar een voorstelling kijken.

Het zogeheten Kapsalon Theater moet een tegengeluid bieden aan de door het kabinet opgelegde maatregels. De cultuursector blijft vooralsnog tot ten minste 25 januari dicht.

Kapsalon
Tijdens de actie op 19 januari zal het Limburg Festival een theater of bijzondere locatie, die vooralsnog gesloten moet blijven, ombouwen tot een kapsalon. Daardoor mag er technisch gezien publiek ontvangen worden.

Tijdens het haren knippen zullen één of meerdere artiesten optreden.

Landelijk initiatief
Het Kapsalon Theater is een landelijk initiatief van acteur Diederik Ebbinge. Op zijn Twitteraccount laat Ebbinge weten dat er veel aanmeldingen binnenstromen, onder andere van het Parktheater in Eindhoven en de Kleine Komedie in Amsterdam.

Ook krijgt de acteur veel bijval van artiesten, zoals Sanne Wallis de Vries, Jochem Myjer en Claudia de Breij.

Limburg Festival
Het Limburg Festival is een vijfdaags theaterfestival in Midden-Limburg dat elke zomer plaatsvindt. In de openlucht zien toeschouwers er toneel, dans en muziek.

De voorstelling(en) die het festival op woensdag zal aanbieden, zijn nog onduidelijk. "Waar precies, hoe laat en onder welke voorwaarden maken we zo spoedig mogelijk via onze socials bekend", laat het Limburg Festival weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen