Overslaan en naar de inhoud gaan

Theater geeft ook kinderen in azc een beetje vakantiegevoel

Geplaatst opdinsdag 10 augustus 2021 - 21:08

Ook voor kinderen in een asielzoekerscentrum is het zomervakantie. Om de verveling en sleur te doorbreken brengt het Wolkentheater een beetje vakantiestemming in het azc in Echt.

De voorstelling die het theatergezelschap brengt is speciaal voor kinderen. De acteurs gebruiken weinig woorden maar weten veel te vertellen.

Organisator Arijan Rakic: "De meeste kinderen spreken en verstaan wel Nederlands maar we hebben bewust voor deze vorm gekozen. Het is clownesk, musicalachtig en een beetje circus."

Vluchteling
Arijan Rakic kwam ruim 25 jaar geleden in Nederland aan als vluchteling uit het door oorlog verscheurde voormalig Joegoslaviƫ. "Ik had al een achtergrond in theater en ik heb toen met een groep andere creatieve lotgenoten een musical gemaakt voor kinderen. In Nederland werden wij toen ondergebracht in een kazerne. Je hebt weinig te doen en ook nu missen kinderen in een azc veel plezier en afleiding."

Nieuwsgierig
De voorstelling, toen in de oude Nederlandse kazerne, werd een succes en niet lang daarna richtte Rakic een theatergezelschap op. "Al jarenlang treden wij ook op in azc's. Voor deze tournee langs dertig centra hebben we een sponsor gevonden. Met twee busjes komen we het terrein op en dan is de show eigenlijk al voor een groot gedeelte geslaagd. Kinderen reageren meteen, helpen mee en vragen zich nieuwsgierig af wat er gaat gebeuren."

Tropical
Tijdens de voorstelling Wolkentheater Tropical Circus maken de kinderen een denkbeeldige vakantievlucht naar een tropisch paradijs. "Zo kunnen ze, al is het maar voor even, de dagelijkse realiteit op zo'n, voor kinderen, vervelende plek als het azc ontvluchten."

Het theatergezelschap brengt binnenkort ook een bezoek aan het azc in Sweikhuizen en Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen