Overslaan en naar de inhoud gaan

Theater aan het Vrijthof verlaat AINSI

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 14:54

Theater aan het Vrijthof verlaat de AINSI in Maastricht. In het gebouw zat 15 jaar lang een kleine theaterzaal.

Die plek wordt nu ingenomen door muziekproductiehuis Intro in Situ.

Intro in Situ
Het muziekproductiehuis gaat de ruimte gebruiken als concertzaal, ontmoetingsplek en laboratorium voor nieuwe muziek. Met steun van de gemeente ontwikkelt het muziekproductiehuis een plan voor duurzame exploitatie. Eind 2022 moet dat klaar zijn. 30 oktober presenteert Intro in Situ het eerste concert op de nieuwe plek, om belangstellenden een idee te geven de nieuwe ruimte.

Lees ook: Dansvoorstelling over vluchtelingenkinderen in première

Oorsprong van AINSI
In het AINSI-gebouw diende bijna honderd jaar als verpakkingsgebouw van cementfabrikant ENCI. In 2010 onderging het gebouw een transformatie tot het huidige AINSI, een verzamelplek voor de creatieve industrie. Het is de thuis voor diverse ateliers, er zitten dans- en theatergezelschappen en er zijn regelmatig exposities. Theater aan het Vrijthof programmeerde er ook voorstellingen, maar daaraan komt bij dezen een einde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen