Overslaan en naar de inhoud gaan

Theater aan het Vrijthof dit jaar niet meer open

Geplaatst opzaterdag 7 november 2020 - 10:00

Theater aan het Vrijthof heeft na overleg met de gemeente Maastricht besloten dit jaar niet meer open te gaan.

Het theater en de gemeente willen daarmee duidelijkheid scheppen.

Reisbewegingen
Het theater zegt met de beslissing gehoor te geven aan de oproep van het kabinet om reisbewegingen en contactmomenten zoveel mogelijk te beperken. "Daarmee beperken we de risico's voor medewerkers, bespelers en bezoekers", schrijft het theater. De sluiting geldt ook voor het M-theater, de nieuwe coronaproof theaterzaal in het MECC.

Maatregelen
De nieuwe maatregelen die afgelopen dinsdag werden aangekondigd hebben te maken met het besluit. Sinds afgelopen woensdag zijn alle doorstroomlocaties, waaronder theaters, tot 19 november gesloten. Daarna blijven de maatregelen rondom de gedeeltelijke lockdown van kracht.

Voorjaar
Het theater gaat met de artiesten en gezelschappen kijken naar vervangende data in het voorjaar. Een aantal voorstellingen in Het M-theater zijn al verplaatst naar februari, maart en april van komend jaar.

Het theater verwacht in december informatie te kunnen geven over de voorstellingen in 2021. Het theater houdt nog wel een kleine slag om de arm: "Mocht de routekaart van de rijksoverheid daar eerder aanleiding toe geven, melden wij ons direct."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen