Oliver! Oliver Twist Mestreechs Volleks Tejater (26 okt 2019)

Dialectversie musical Oliver! schuift wederom een jaar op

't Mestreechs Volleks Tejater moet de première van 'Lewieke', een dialectversie van de musical Oliver!, opnieuw een jaar uitstellen.

leeg podium theater spots (1 dec 2020)
Video: Limburgse theaters open voor proefevenementen

De Limburgse theaters zijn weer open. Althans, eventjes. Drie dagen mogen er voorstellingen gegeven worden in Theater aan het Vrijthof in Maastricht, De Maaspoort in Venlo en de ECI Cultuurfabriek en de Oranjerie in Roermond bij wijze van proefevenement.

Corona theater
Theaters volgende week open voor publiek na sneltest

Het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, de Oranjerie in Roermond en de Maaspoort in Venlo openen volgende week hun deuren voor een testvoorstelling, waarbij het publiek van tevoren een coronasneltest moet afleggen.

theater, bioscoop, theaterstoelen, bioscoopstoelen, cultuur, voorstelling, optreden, podium (stock)
Negatieve sneltest? Bezoekje theaters en musea toegestaan

De cultuursector in Limburg mag vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen. Volgende week worden pilots gehouden om te kijken of ze coronaproof kunnen worden georganiseerd.

MECC vrijthof theater maastricht (21 aug 2020)
Doek valt voor coronaproof theater in Maastricht

Theater aan het Vrijthof en congrescentrum MECC in Maastricht zetten het concept M-theater in de koelkast.

Theater aan het Vrijthof Maastricht
Online kerstshow moet vertier bieden tijdens decembermaand

De gemeente Maastricht en Theater aan het Vrijthof pakken uit met een online kerstshow.

Theater aan het Vrijthof Maastricht
Van Eck nieuwe directeur Theater aan het Vrijthof

Brigitte van Eck wordt de nieuwe directeur van het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Theater aan het Vrijthof Maastricht
Theater aan het Vrijthof koerst op tekort van 628.000 af

Theater aan het Vrijthof in Maastricht koerst dit jaar af op een negatief resultaat van 628.000 euro. Hoewel dit tekort met coronafondsen en een bijdrage van de gemeente kan worden gedekt, zijn de financiële gevolgen van de coronacrisis volgend jaar mogelijk nog zichtbaar.

theater heerlen (3 apr 2020)
Merendeel Limburgse theaters blijft waarschijnlijk gesloten

De meeste Limburgse theaters overwegen de rest van dit jaar de deuren dicht te houden. Ook als de coronamaatregelen volgende week versoepeld worden is dat voor de meeste podia-instellingen naar verwachting geen reden meer om voor januari nog open te gaan.

theater, pluche, theaterstoel, schouwburg (stock)
Theater aan het Vrijthof dit jaar niet meer open

Theater aan het Vrijthof heeft na overleg met de gemeente Maastricht besloten dit jaar niet meer open te gaan.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane