Sanne Hanssen als Harper in de theatervoorstelling Angels in Americ (12 sep 2021)

Sanne Hanssen wint toneelprijs voor beste bijrol

Actrice Sanne Hanssen uit Kessel-Eijk heeft de Colombina gewonnen, een prijs voor de meest indrukwekkende, vrouwelijke bijrol.

Theater de Maaspoort Venlo (16 dec 2019)
Kaartverkoop Maaspoort Venlo verloopt voorspoedig

Met 27.000 kaarten zijn er net iets minder verkocht voor het nieuwe theaterseizoen van De Maaspoort in Venlo dan in de jaren voor de coronacrisis.

Schouwburg De Domijnen in Sittard
Nieuwe naam schouwburg Sittard: Toon Hermans Theater

Schouwburg De Domijnen in Sittard wordt in december omgedoopt tot het Toon Hermans Theater.

festivalplein cultura nova heerlen (5 sep 2021)
15.000 betalende bezoekers voor Cultura Nova

De jubileumeditie van internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen is door ongeveer 15.000 betalende toeschouwers bezocht.

alzheimer
Theatervoorstelling met Alzheimerpatiënten

Productiehuis Limburg en het Alzheimer-onderzoekfonds Limburg hebben een muzikale voorstelling gemaakt in verband met het twintig jarig jubileum van het Alzheimer Centrum Limburg.

Chaplin Charlie Aurélia Chaplin Cultura Nova (1 sep 2021)
Kleindochter brengt ode aan het oeuvre van Charlie Chaplin

Met Aurélia Thierrée Chaplin heeft Cultura Nova dit jaar een bekende naam binnengehaald.

cultura nova
Ongeluk zet streep door paardenvoorstelling Cultura Nova

De paardenvoorstelling Théâtre Du Centaure gaat vanwege een ongeval van een Franse artiest niet door.

Limburg Festival Wessem 2021a
Limburg Festival van start in weiland bij Wessem

Het Limburg Festival, het oudste theaterfestival in Midden-Limburg, is woensdag gestart in de achtertuin van een boerenbedrijf in Wessem.

Corrie (97) eindelijk weer naar theater (22 aug 2021)
Theaterfan Corrie (97) eindelijk weer bij een voorstelling

De 97-jarige Corrie Voshol uit Maastricht zit het liefst in het theater, maar heeft al achttien maanden geen voorstelling meer bezocht door corona. Zondag was het eindelijk weer zover.

Theater in AZC
Theater geeft ook kinderen in azc een beetje vakantiegevoel

Ook voor kinderen in een asielzoekerscentrum is het zomervakantie. Om de verveling en sleur te doorbreken brengt het Wolkentheater een beetje vakantiestemming in het azc in Echt.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten