Overslaan en naar de inhoud gaan

Tevredenheid over hesjesverbod bikers in Sittard-Geleen

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 22:54

Het 'hesjesverbod' voor leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) in Sittard-Geleen leidt tot tevredenheid.

Gemeente, Koninklijke Horeca Nederland en politie stellen dat sinds invoering van het verbod, nu drie maanden geleden, geen incidenten zijn gemeld.

Lees ook: Leden van motorclubs niet welkom in horeca

Hoe vaak?
​Horecaondernemers in Sittard-Geleen dienen leden van OMG’s die in clubkleding (colors) komen de toegang te weigeren. Ook mensen van wie bekend is dat ze lid zijn van een OMG moeten ze in principe de deur wijzen. Hoe vaak dat is gebeurd, kunnen de partijen niet zeggen.

Hotline
Ondernemers kunnen indien nodig via de horecatelefoon direct contact krijgen met de politie. Die verwijdert mensen die geen gehoor geven aan een verzoek om te vertrekken. Dat is voor zover bekend niet voorgekomen.

Advocaten kraakten het 'herenakkoord' omdat het wettelijk niet houdbaar en mogelijk ook discriminerend zou zijn.

Meer hierover in De Limburger van donderdag of op Delimburger.nl

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote politiecontrole omgeving Sittard vanwege motorclubs
Cox over aanpak motorclubs: We merken dat het rustiger is
Leden van motorclubs niet welkom in horeca
Stein wil brasserie kopen voordat motorclubs het doen
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen