Overslaan en naar de inhoud gaan

Tevredenheid over hesjesverbod bikers in Sittard-Geleen

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 22:54

Het 'hesjesverbod' voor leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) in Sittard-Geleen leidt tot tevredenheid.

Gemeente, Koninklijke Horeca Nederland en politie stellen dat sinds invoering van het verbod, nu drie maanden geleden, geen incidenten zijn gemeld.

Lees ook: Leden van motorclubs niet welkom in horeca

Hoe vaak?
​Horecaondernemers in Sittard-Geleen dienen leden van OMG’s die in clubkleding (colors) komen de toegang te weigeren. Ook mensen van wie bekend is dat ze lid zijn van een OMG moeten ze in principe de deur wijzen. Hoe vaak dat is gebeurd, kunnen de partijen niet zeggen.

Hotline
Ondernemers kunnen indien nodig via de horecatelefoon direct contact krijgen met de politie. Die verwijdert mensen die geen gehoor geven aan een verzoek om te vertrekken. Dat is voor zover bekend niet voorgekomen.

Advocaten kraakten het 'herenakkoord' omdat het wettelijk niet houdbaar en mogelijk ook discriminerend zou zijn.

Meer hierover in De Limburger van donderdag of op Delimburger.nl

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote politiecontrole omgeving Sittard vanwege motorclubs
Cox over aanpak motorclubs: We merken dat het rustiger is
Leden van motorclubs niet welkom in horeca
Stein wil brasserie kopen voordat motorclubs het doen
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen