Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen: Vlaamse klassieker op rollen wordt zwaar genoeg

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 21:19

Voor zondag stond de 104e editie van de Ronde van Vlaanderen op het programma, maar die gaat door het coronavirus niet door. In plaats van de echte wedstrijd rijden dertien renners Vlaanderen’s Mooiste op rollen.

Niet het hele parcours van 260 km, maar de laatste 32 km. Mike Teunissen, oorspronkelijk afkomstig uit Ysselsteyn, is een van de mannen die thuis op de fiets klimt voor de finale van deze Belgische wielerklassieker. Hij bindt de strijd aan met zijn Jumbo-Visma teamgenoot Wout van Aert, maar ook met mannen als Remco Evenepoel, Michael Matthews en Greg van Avermaet.

Mooi gebaar
"Ik vind het mooi om een keer iets anders te doen", vertelde de Touretappewinnaar en gele truidrager bij Langs de Lijn En Omstreken. "Het is een mooi gebaar voor onze sponsoren. Voor hen is het ook een andere tijd."

Zwaar genoeg
Teunissen denkt dat het zwaar genoeg gaat worden ook al gaat de wedstrijd maar over 32 kilometer. "Ik hoorde van Thomas de Gendt dat hij zich voorbereidt op een tijdrit van 32 kilometer. Dat zal ik dan ook maar doen, denk ik ..."

Volle bak
Teunissen gaat ervan uit dat sommige renners volle bak zullen vertrekken en een gat zullen slaan. "Dan is het ieder voor zich en dan zal ik dat ook maar doen."

Televisie
De virtuele Vlaamse klassieker wordt zondag vanaf 15.30 uur uitgezonden op de Belgische televisie.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen