Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen verkent donderdag Parijs-Roubaix

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 16:31

Wielrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn verkent donderdag het parcours van de klassieker Parijs-Roubaix.

Precies één week na het wereldkampioenschap in het Belgische Leuven wacht alweer de volgende koers voor Teunissen.

Verkenning kasseistroken
De wielrenner verkent donderdag samen met zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma verschillende kasseistroken in Noord-Frankrijk.

Winst als belofterenner
Teunissen zal in de 'Hel van het Noorden' naar alle waarschijnlijkheid zijn kopman Wout van Aert moeten bijstaan. Teunissen heeft bewezen dat hij zelf ook goed uit de voeten kan op de stenen. Als belofterenner wist hij deze Franse koers in 2014 te winnen. Bij de profs behaalde hij in 2019 zijn beste resultaat door als zevende op de wielerbaan in Roubaix te eindigen.

Natte editie
De kans is groot dat de renners dit jaar een natte editie voorgeschoteld krijgen. Volgens de weersverwachting is er zondag tachtig procent kans op regen. In totaal verwachten de meteorologen meer dan 12 millimeter neerslag. In dat geval krijgen de renners met zeer modderige omstandigheden te maken.

Najaar
Omdat Parijs-Roubaix in het najaar wordt verreden zijn de kasseiwegen de afgelopen tijd meer begroeid geweest. Normaal wordt de klassieker in april verreden. Vanwege corona is hij dit jaar uitgesteld tot in het najaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen