Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Teunissen schrijft ZLM Tour op zijn naam

Geplaatst opzondag 23 juni 2019 - 17:09

Mike Teunissen uit Ysselsteyn heeft de ZLM Tour gewonnen.

De wielrenner van Jumbo-Visma verdedigde met succes zijn leidende positie in het algemeen klassement in de vierde en laatste etappe over 170 kilometer van Eindhoven naar Tilburg.

Power
Ondanks de zege in het eindklassement, baalde Teunissen licht. "Het klassement was vandaag niet echt meer spannend", legde de winnaar na afloop uit. "We wilden met Groenewegen voor de sprint gaan, maar zaten net te vroeg. Dylan zei ook dat hij de power miste. Jammer, want we wilden voor de vijfde etappeszege op rij gaan."

Mooie ronde bijschrijven
Teunissen heeft over een paar weken een belangrijke rol in de sprinttrein van Dylan Groenewegen in de Tour de France. "Normaal moet ik voorbereidend werk doen, maar in dit soort koersen mag ik voor eigen kans gaan. Dat grijp ik dan ook met twee handen aan. Ik kan toch een mooie ronde bijschrijven", klonk hij tevreden.

Caleb Ewan
De ritzege ging naar Caleb Ewan. De Australiër klopte Dylan Groenewegen, die al twee ritten wist te winnen. De Nederlandse sprinter moest genoegen nemen met de derde plaats, vlak achter de Duitser Max Walscheid.

Vluchters
Elmar Reinders, Marco Doets en Jetse Bol kleurden de laatste rit met een lange ontsnapping. Bol moest zijn medevluchters zo'n 25 kilometer voor de finish laten gaan. Reinders en Doets hielden langer stand maar werden drie kilometer voor de streep achterhaald door een aanstormend peloton.

Groenewegen
Ewan voorkwam met zijn ritzege dat Jumbo-Visma alle ritten van de ZLM Tour won. Jos van Emden schreef de proloog op zijn naam en de Noor Amund Grøndahl Jansen won na twee sprintzeges van Groenewegen de vierde etappe.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen