Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen schrijft ZLM Tour op zijn naam

Geplaatst opzondag 23 juni 2019 - 17:09

Mike Teunissen uit Ysselsteyn heeft de ZLM Tour gewonnen.

De wielrenner van Jumbo-Visma verdedigde met succes zijn leidende positie in het algemeen klassement in de vierde en laatste etappe over 170 kilometer van Eindhoven naar Tilburg.

Power
Ondanks de zege in het eindklassement, baalde Teunissen licht. "Het klassement was vandaag niet echt meer spannend", legde de winnaar na afloop uit. "We wilden met Groenewegen voor de sprint gaan, maar zaten net te vroeg. Dylan zei ook dat hij de power miste. Jammer, want we wilden voor de vijfde etappeszege op rij gaan."

Mooie ronde bijschrijven
Teunissen heeft over een paar weken een belangrijke rol in de sprinttrein van Dylan Groenewegen in de Tour de France. "Normaal moet ik voorbereidend werk doen, maar in dit soort koersen mag ik voor eigen kans gaan. Dat grijp ik dan ook met twee handen aan. Ik kan toch een mooie ronde bijschrijven", klonk hij tevreden.

Caleb Ewan
De ritzege ging naar Caleb Ewan. De Australiër klopte Dylan Groenewegen, die al twee ritten wist te winnen. De Nederlandse sprinter moest genoegen nemen met de derde plaats, vlak achter de Duitser Max Walscheid.

Vluchters
Elmar Reinders, Marco Doets en Jetse Bol kleurden de laatste rit met een lange ontsnapping. Bol moest zijn medevluchters zo'n 25 kilometer voor de finish laten gaan. Reinders en Doets hielden langer stand maar werden drie kilometer voor de streep achterhaald door een aanstormend peloton.

Groenewegen
Ewan voorkwam met zijn ritzege dat Jumbo-Visma alle ritten van de ZLM Tour won. Jos van Emden schreef de proloog op zijn naam en de Noor Amund Grøndahl Jansen won na twee sprintzeges van Groenewegen de vierde etappe.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen