Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen komt puntje tekort in competitie Jumbo-Visma

Geplaatst opzondag 24 mei 2020 - 13:11

De Deense wielrenner Jonas Vingegaard heeft de online-competitie van Jumbo-Visma gewonnen. Hij bleef Mike Teunissen uit Ysselsteyn, die aan de winnende hand leek, op het nippertje voor.

Vingegaard was zondag de beste in de laatste van vier wedstrijden op Zwift, een digitale fietstrainer met een interactief trainingsprogramma. De renners van Jumbo-Visma gingen de strijd met elkaar aan op de Alpe du Zwift, een klim van zo'n 12 kilometer.

Net niet genoeg
De Deen wist, hard trappend op zijn zolderkamer, in het laatste stukje naar de finish zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot George Bennett af te schudden. Teunissen, na drie wedstrijden de leider in het klassement van de Jumbo-Visma eCompetition, kwam als zesde over de streep. Dat bleek net niet genoeg om het eindklassement te winnen. Vingegaard kwam uit op 47 punten, Teunissen op 46.

Lees ook: Teunissen in achterhoede in Vlaanderens Mooiste op rollen

Dumoulin
Maastrichtenaar Tom Dumoulin deed ook mee aan de koers, net als de andere klimtoppers Steven Kruijswijk, Robert Gesink en Primoz Roglic. De toprenners konden echter geen rol van betekenis spelen.

Vier zondagen op rij
De coureurs uit het WorldTour-team en de opleidingsploeg van Jumbo-Visma gingen vier zondagen op rij met elkaar de virtuele strijd aan, steeds op een ander parcours. "Het was ontzettend leuk om te zien", zei Merijn Zeeman. De sportief directeur van Jumbo-Visma hoopt dat zijn renners in juli weer gezamenlijk op trainingskamp kunnen, om zich voor te bereiden op de uitgestelde start van het seizoen.

"In juni organiseren we nog geen gezamenlijke dingen, dat is echt te vroeg. Iedereen gaat in z'n thuissituatie door waarmee hij bezig is, dat gaat heel erg goed. Hopelijk is er in juli echt zicht op wanneer er weer wedstrijden worden verreden en kunnen we dan dingen organiseren om samen te komen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen