Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen houdt geen stand in kopgroep Tour de France

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 19:48

Simon Yates heeft de eerste Pyreneeënrit in de Tour de France gewonnen. Teunissen maakte lang deel uit van de kopgroep, maar kon geen stand houden.

Teunissen verloor evenals Wout Poels ruim negen minuten op de etappewinnaar.

Bolletjesklassement
Yates was in Bagnères-de-Bigorre de snelste van drie vluchters. De Spanjaard Pello Bilbao werd twee voor Gregor Mühlberger uit Oostenrijk. Het duurde dertig kilometer voordat de eerste vluchters aan de greep gingen van het peloton. Ze gingen op weg naar de Peyresourde waar Tim Wellens, leider in het bergklassement, vluchter Lilian Calmejane kort voor de streep inhaalde en zijn positie in het bolletjesklassement verstevigde.

Simon Clarke ging er in de afdaling tussenuit en werd bij de beklimming van de Hourguette d’Anzican gegrepen door Yates en Mühlberger. Bilbao sloot even later. Clarke kon het drietal niet volgen. Na een lange afdaling maakte het trio zich op voor de sprint, die door Yates gewonnen werd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen