Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen helpt Groenewegen aan ritzege drie Tour of Britain

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 17:57

Dylan Groenewegen heeft zijn derde ritzege in de Tour of Britain te pakken. In de vijfde etappe was hij bij een massasprint in Birkenhead de sterkste.

Daarbij werd Groenewegen in een zetel geholpen door lead-out Mike Teunissen.

Twee vingers in de neus
De etappe kende een groepje vroege vluchters, die echter één voor één werden opgeslokt door het peloton. Een aantal aanvallers probeerde het vervolgens nog in de slotkilometers, maar een massasprint bleek onvermijdelijk. Team Jumbo-Visma bracht Groenewegen vervolgens in een ideale positie en de sprinter won de rit met twee vingers in de neus.

Klassement
Teunissen kwam zelf als vijftiende over de streep. De rijder uit Ysselsteyn blijft vijfde in het algemeen klassement, met nog drie etappes te gaan. De Tour of Britain kent wel een nieuwe leider: Matteo Trentin pakte met de derde plek in de etappe enkele bonificatieseconden en nam daardoor de leiderstrui over van Mathieu van der Poel. Het verschil tussen de twee is drie seconden, Teunissen volgt op achttien seconden.

Lees ook: Teunissen in eerste groep Ronde van Groot-Brittannië

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen