Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen helpt Groenewegen aan ritzege drie Tour of Britain

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 17:57

Dylan Groenewegen heeft zijn derde ritzege in de Tour of Britain te pakken. In de vijfde etappe was hij bij een massasprint in Birkenhead de sterkste.

Daarbij werd Groenewegen in een zetel geholpen door lead-out Mike Teunissen.

Twee vingers in de neus
De etappe kende een groepje vroege vluchters, die echter één voor één werden opgeslokt door het peloton. Een aantal aanvallers probeerde het vervolgens nog in de slotkilometers, maar een massasprint bleek onvermijdelijk. Team Jumbo-Visma bracht Groenewegen vervolgens in een ideale positie en de sprinter won de rit met twee vingers in de neus.

Klassement
Teunissen kwam zelf als vijftiende over de streep. De rijder uit Ysselsteyn blijft vijfde in het algemeen klassement, met nog drie etappes te gaan. De Tour of Britain kent wel een nieuwe leider: Matteo Trentin pakte met de derde plek in de etappe enkele bonificatieseconden en nam daardoor de leiderstrui over van Mathieu van der Poel. Het verschil tussen de twee is drie seconden, Teunissen volgt op achttien seconden.

Lees ook: Teunissen in eerste groep Ronde van Groot-Brittannië

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen