Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen helpt Groenewegen aan ritzege drie Tour of Britain

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 17:57

Dylan Groenewegen heeft zijn derde ritzege in de Tour of Britain te pakken. In de vijfde etappe was hij bij een massasprint in Birkenhead de sterkste.

Daarbij werd Groenewegen in een zetel geholpen door lead-out Mike Teunissen.

Twee vingers in de neus
De etappe kende een groepje vroege vluchters, die echter één voor één werden opgeslokt door het peloton. Een aantal aanvallers probeerde het vervolgens nog in de slotkilometers, maar een massasprint bleek onvermijdelijk. Team Jumbo-Visma bracht Groenewegen vervolgens in een ideale positie en de sprinter won de rit met twee vingers in de neus.

Klassement
Teunissen kwam zelf als vijftiende over de streep. De rijder uit Ysselsteyn blijft vijfde in het algemeen klassement, met nog drie etappes te gaan. De Tour of Britain kent wel een nieuwe leider: Matteo Trentin pakte met de derde plek in de etappe enkele bonificatieseconden en nam daardoor de leiderstrui over van Mathieu van der Poel. Het verschil tussen de twee is drie seconden, Teunissen volgt op achttien seconden.

Lees ook: Teunissen in eerste groep Ronde van Groot-Brittannië

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen