Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen deelt zorgen over samenwerking coalitie niet

Geplaatst opzondag 20 maart 2016 - 14:03

D66-gedeputeerde Hans Teunissen is het niet eens met de kritiek van zijn partijgenoot-statenlid Hans van Wageningen op het functioneren van het provinciebestuur.

Op een vergadering van D66-Limburg in Venray zei Van Wageningen zaterdag dat hij zich er grote zorgen over maakt dat het beleid van het provinciebestuur blijft steken in de persoonlijke ambities van de individuele gedeputeerden.

Lees ook: Zorgen bij D66 over samenwerking binnen coalitie

"Het beleid is dan niet meer dan een optelsom van die delen. En dat moeten we voorkomen. Want dat is niet goed voor Limburg", aldus Van Wageningen.

Beeldvorming
Maar D66-gedeputeerde Teunissen zegt helemaal niet het gevoel te hebben dat iedere gedeputeerde alleen maar met zijn eigen portefeuille bezig is. "Ik ervaar dat niet zo. Het is meer een beeld dan dat het de praktijk is", aldus de gedeputeerde.

Volgens Teunissen wordt in het provinciebestuur 'uitermate goed' samengewerkt. Er is volop discussie en mogelijkheid om inbreng te hebben in andermans portefeuille en er is volop ruimte om samen investeringen te doen, zegt de D66-gedeputeerde.

Voorbeelden
Hij erkent wel dat het goed zou zijn die prima samenwerking naar buiten toe duidelijker uit te dragen. Het Limburgs Parlement daagt hij uit met concrete voorbeelden te komen van een gebrek aan samenhang en samenwerking. "Dan kunnen we het daar over hebben."

De provincie Limburg wordt bestuurd door een coalitie van vijf partijen : CDA, SP, VVD, D66 en PvdA.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet
Hans Teunissen
Voormalig deputé Teunissen stopt als Statenlid
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen