Overslaan en naar de inhoud gaan

Teunissen in achterhoede in Vlaanderens Mooiste op rollen

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 17:12

Mike Teunissen heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de eerste editie van de Ronde van Vlaanderen op rollen. Hij eindigde als negende.

De uit Ysselsteyn afkomstige renner van Jumbo-Visma was de enige Nederlander onder de dertien coureurs die aan de virtuele versie van Vlaanderens Mooiste deelnam.

500 watt
Teunissen finishte een plekje achter zijn ploeggenoot Wout Van Aert als negende op ruim tweeënhalve minuut van winnaar Greg Van Avermaet, die voor de wedstrijd over 31 kilometer 43 minuten en 17 seconden nodig had en met vlagen meer dan 500 watt ronddraaide.

Niet goed, niet slecht
Teunissen gaf na afloop van de race in een reactie bij L1 aan dat het niet goed maar ook niet slecht ging. "Ik had wel verwacht dat het zwaar ging worden. Het is toch anders dan koersen op de weg. Je kan niet goed zien wanneer iemand demarreert. Ineens is hij een stuk verder en ben je te laat met reageren."

Drie kwartier rammen
"Het is effe wennen maar wel heel anders dan een echte wedstrijd die zes uur duurt en waar je onderweg ook moet eten. Dit was niet meer dan drie kwartier rammen en dat is niet echt mijn ding. Doe mij maar de echte koers." aldus de renner van team Jumbo-Visma.

Geslaagde test
Teunissen geeft aan dat in deze moeilijke tijd het een leuke afwisseling voor de fans is. Ook is het fijn om de sponsoren weer even in beeld te hebben. Op zich vindt de Limburgse renner het een geslaagde test.

Patersberg
Direct na de start ging Stybar op avontuur, maar hij werd al snel bijgebeend door Bettiol en Evenepoel. Zij werden snel achterhaald, waarna een groepje met Evenepoel, De Gendt, Roche, Naesen en Van Avermaet als eerste aan de lastige beklimming van de Patersberg begon.

Versnelling
Met nog twaalf kilometer te gaan versnelde Van Avermaet en bouwde gestaag aan een voorsprong. Hij kwam alleen over de finish. 21 seconden later won Oliver Naesen, het trainingsmaatje van Van Avermaet, de sprint van Nicolas Roche.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen