Overslaan en naar de inhoud gaan

Teststraten voor coronavirus bij Van der Valk Urmond

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 12:30

Bij hotel Van der Valk in Urmond worden eind mei teststraten ingericht voor het coronavirus. Deze teststraten komen hier zodat de GGD per 1 juni iedereen met coronagerelateerde klachten kan testen.

"Bij Van der Valk kunnen we opschalen tot 1.700 mensen per dag", zei Christian Hoebe, hoofd Infectieziekten van de GGD Zuid-Limburg, in gesprek met L1 Radio.

Verplaatsing
Nu worden mensen nog getest in Heerlen, maar om in geval van nood flink op te kunnen schalen, is voor Urmond gekozen. Hoebe verwacht niet direct dat het nodig is. "We zien nu ongeveer 70 mensen per dag. Vooralsnog denken we dat het allemaal goed te doen is. We zien immers niet veel mensen met klachten rondlopen", zegt Hoebe.

Beperkte ruimte
De testlocatie in Heerlen is te beperkt. Daarom wordt uitgeweken naar Urmond. Daar kunnen dagelijks maximaal 1.700 mensen worden getest op het coronavirus. Hoebe verwacht overigens geen stormloop. Vanaf 1 juni kunnen mensen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Volgens Hoebe is de GGD er helemaal klaar voor.

Mensen die zich willen laten testen, moeten zich telefonisch melden bij de GGD. Dat gaat via een landelijk nummer.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen