Overslaan en naar de inhoud gaan

Teststraat Venray stopt voorlopig met coronablaastest

Geplaatst opmaandag 15 februari 2021 - 9:48

De GGD stopt voorlopig met het uitvoeren van de coronablaastest op de testlocatie in Venray.

Dat laat een woordvoerder van de GGD Limburg-Noord weten.

Verkeerde testresultaten
De aanleiding voor dit besluit is het gegeven dat de blaastest bij de GGD Amsterdam tot een aantal verkeerde testuitslagen heeft geleid. In de hoofdstad werd de coronablaastest officieel gebruikt op twee locaties. Maar ook hier wordt de test voorlopig niet meer uitgevoerd. Volgens de GGD Amsterdam blijkt uit een analyse dat de foute testuitslagen waarschijnlijk komen door het verkeerd afnemen van de ademtest. Daar is volgens de experts meer aandacht voor nodig.

Lees ook: Supersnel uitslag: blaastest in teststraat Venray

Testfase
In Venray zat de coronablaastest nog in de testfase. Daarom werd er naast iedere blaastest ook een PCR-test met een wattenstaafje uitgevoerd, zo licht een woordvoerder toe. De komende tijd wordt de coronablaastest niet meer gebruikt.

Sneller
Met de coronablaastest weten mensen binnen een paar minuten of ze negatief zijn getest op Covid-19, of dat de test 'niet te beoordelen' aangeeft. Op dat moment wordt er alsnog een PCR-test gedaan. "Mocht in de toekomst de coronablaastest in gebruik worden genomen, dan mag je naar huis wanneer deze negatief aangeeft. Op het moment dat de test 'niet te beoordelen' geeft, zal er een PCR-test volgen", legt een woordvoerder uit. "Een positieve uitslag kan alleen bepaald worden met een PCR-test."

De SpiroNose is vorige week in Venray in gebruik genomen. Met het apparaat worden kleine deeltjes in de lucht die mensen uitademen gedetecteerd.

Lees ook: MUMC+: Corona mogelijk op te sporen in adem

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen