Vakantie mondkapje reizen

GGD heeft weinig zicht op terugkerende vakantiegangers

De GGD heeft weinig zicht op het aantal vakantiegangers dat zich bij thuiskomst in Limburg controleert op een eventuele coronabesmetting.

Stereo Sunday
Bezoeker Stereo Sunday kan zich laten testen bij VVV-stadion

Omdat de vaste coronatestlocaties in Venlo, Venray en Roermond in aanloop naar dancefestival Stereo Sunday volstromen, wordt er nu een extra testlocatie geopend bij VVV-stadion De Koel.

Grens Duitsland - Nederland, wegwijzer (stock)
Grens oversteken naar Duitsland kan weer zonder coronatest

Limburgers die zondag een korte tijd de Duitse grens willen oversteken kunnen dat weer doen zonder bewijs van een negatieve coronatest.

Walk-trough teststraat Roermond aankondiging persfoto
Testcapaciteit Roermond wordt uitgebreid door walk-through

De teststraat in Roermond is vanaf 7 mei geen drive-through meer maar een walk-through.

De grensovergang in Rimburg
Je gratis laten testen in Duitsland: zo doe je dat

Nederlanders die in Duitsland werken of studeren kunnen zich nu gratis in Duitsland laten testen. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Grens open Belgie-4
Belgische coronamaatregelen versoepeld: einde reisverbod

De Belgische overheid is maandag begonnen met het stap voor stap versoepelen van de coronamaatregelen.

grens
Grensverkeer houdt de gemoederen bezig

De verplichte negatieve coronatest voor Nederlanders die naar Duitsland gaan, schept niet alleen een hoop verwarring, maar leidt ook tot bizarre taferelen. In anderhalve week zijn de regels om de dag veranderd.

Flamingo's Gaiazoo Kerkrade
Ook GaiaZoo meldt zich af voor 'testen voor toegang’

GaiaZoo in Kerkrade doet niet mee met het proefproject waarbij bezoekers na een coronatest een evenement of attractie kunnen bezoeken. Volgens de dierentuin zijn er te veel knelpunten, waaronder de grote afstand tot de testlocaties. Eerder meldde Toverland zich al af voor de proef.

stock coronavirus coronatest
Werkgever krijgt hulp bij inrichten eigen teststraat

Werkgevers die eigen coronateststraten gaan inrichten kunnen op hulp rekenen.

XL 1
XL-teststraat MECC Maastricht ook ingezet voor vaccinatie

De XL-teststraat bij het MECC in Maastricht, die dinsdag in gebruik wordt genomen, is ook voor grootschalige vaccinatie. Dat zegt Christian Hoebe van de GGD Zuid Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten