Walk-trough teststraat Roermond aankondiging persfoto

Testcapaciteit Roermond wordt uitgebreid door walk-through

De teststraat in Roermond is vanaf 7 mei geen drive-through meer maar een walk-through.

De grensovergang in Rimburg
Je gratis laten testen in Duitsland: zo doe je dat

Nederlanders die in Duitsland werken of studeren kunnen zich nu gratis in Duitsland laten testen. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Grens open Belgie-4
Belgische coronamaatregelen versoepeld: einde reisverbod

De Belgische overheid is maandag begonnen met het stap voor stap versoepelen van de coronamaatregelen.

grens
Grensverkeer houdt de gemoederen bezig

De verplichte negatieve coronatest voor Nederlanders die naar Duitsland gaan, schept niet alleen een hoop verwarring, maar leidt ook tot bizarre taferelen. In anderhalve week zijn de regels om de dag veranderd.

Flamingo's Gaiazoo Kerkrade
Ook GaiaZoo meldt zich af voor 'testen voor toegang’

GaiaZoo in Kerkrade doet niet mee met het proefproject waarbij bezoekers na een coronatest een evenement of attractie kunnen bezoeken. Volgens de dierentuin zijn er te veel knelpunten, waaronder de grote afstand tot de testlocaties. Eerder meldde Toverland zich al af voor de proef.

stock coronavirus coronatest
Werkgever krijgt hulp bij inrichten eigen teststraat

Werkgevers die eigen coronateststraten gaan inrichten kunnen op hulp rekenen.

XL 1
XL-teststraat MECC Maastricht ook ingezet voor vaccinatie

De XL-teststraat bij het MECC in Maastricht, die dinsdag in gebruik wordt genomen, is ook voor grootschalige vaccinatie. Dat zegt Christian Hoebe van de GGD Zuid Limburg.

Teststraat corona
XL-teststraat MECC: dagelijks 3600 mensen checken op corona

Vanaf 15 december kunnen dagelijks 3600 mensen terecht bij het MECC in Maastricht om zich te laten testen op het coronavirus.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie