Overslaan en naar de inhoud gaan

Testcapaciteit Roermond wordt uitgebreid door walk-through

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 16:01

De teststraat in Roermond is vanaf 7 mei geen drive-through meer maar een walk-through.

Dit houdt in dat mensen door de teststraat kunnen lopen wat de dagelijkse testcapaciteit vergroot. De locatie wordt uitgebreid van drie naar vijf straten. “Hierdoor neemt de maximale testcapaciteit toe tot zo’n 700 tests per dag”, vertelt woordvoerster Luka Zeelen van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Sneltesten
Ook maakt de inrichting van de walk-through teststraat het makkelijker om in de toekomst ook sneltests af te nemen. Eenzelfde wandelsysteem wordt al gebruikt in Venray en Nederweert.

Ombouwen
Het ombouwen van de huidige teststraat gebeurt van 4 tot en met 6 mei. De tests worden dan tijdelijk afgenomen in drie mobiele testlocaties. Deze staan aan de overkant van de huidige plek op de carpoolplaats naast de rijksweg N271.

Bekijk hieronder de locatie van de tijdelijke testlocatie:

Tijdelijke testlocatie teststraat Roermond
Foto: Veiligheidsregio Limburg-Noord
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen