vissen, viskwekerij (stock)

Duurzame viskwekerij in voormalige rioolzuivering Terworm

Er komt een duurzame viskwekerij in de bassins van de voormalige rioolzuiveringsinstallatie (RWZI) in het Heerlense buitengebied Terworm.

troostboom terworm, heerlen (archief, maker onbekend)
Dikke eik van Terworm heeft beschermde status

Het gemeentebestuur van Heerlen vindt het niet nodig om de zogeheten ‘dikke eik van Terworm’ de status van gemeentelijk monument te geven.

Aanrijding bij inrit hotel: fietser zwaargewond

Bij de inrit van het Van der Valk hotel in Heerlen heeft een auto een fietser aangereden.

Wordt Troostboom Heerlen boom van het jaar?

Met 642 stemmen loopt een bijzondere boom in Heerlen aan kop in de titel voor 'Boom van het jaar'.

Limburg gooit hoge ogen in Terras Top 100, 3 keer in top 5

Dat Limburgers van het bourgondische leven houden, is duidelijk te zien in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Op plek twee staat kasteel TerWorm in Heerlen, Diverso in Nederweert staat op nummer 3 en op 4 is Luna in Stein te vinden.

Minimotoren gevonden in Heerlens bos, eigenaar gezocht

De politie heeft in het natuurgebied van Terworm in Heerlen een aantal minimotoren gevonden.

Misset roept Terworm uit tot beste terras van Limburg

Wat Misset Horeca betreft is het terras aan de slotgracht van kasteel Terworm in Heerlen het beste terras van Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten