Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugloop autoverkopen: schuifdakmaker gaat reorganiseren

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 12:51

Inalfa Roof Systems in Venray gaat snijden in de organisatie. Dat is nodig omdat de autoverkopen in met name China zijn afgenomen.

Dat meldt het Financieele Dagblad (FD).

Handelsruzie
China ondervindt veel hinder van de handelsruzie tussen de VS en China. Het Aziatische land is een van de belangrijkste markten voor de ontwikkelaar van schuifdaken. "Het wordt een jaar met veel economische tegenwind", zegt ceo Jörg Buchheim tegen de krant.

Verdwijnen
Volgens de topman is banenverlies wereldwijd onvermijdelijk. Of er ook banen verdwijnen in Venray wilde hij nog niet zeggen. Daar werken 800 mensen. Bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor in Venray in 2016 liet de schuifdakenbouwer nog weten dat het de omzet wilde verdubbelen naar twee miljard euro in 2020. Dat doel laat het bedrijf nu los.

Miljoenenverliezen
Inalfa leed onder andere een miljoenenverlies op een nieuwe fabriek in Polen. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Japan, Slowakije, Mexico, Brazilië, Zuid-Korea, China en Polen. Wereldwijd werken er zo'n 5500 mensen.

Inalfa is eigendom van het Chinese staatsbedrijf BHAP.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen