Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugloop autoverkopen: schuifdakmaker gaat reorganiseren

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 12:51

Inalfa Roof Systems in Venray gaat snijden in de organisatie. Dat is nodig omdat de autoverkopen in met name China zijn afgenomen.

Dat meldt het Financieele Dagblad (FD).

Handelsruzie
China ondervindt veel hinder van de handelsruzie tussen de VS en China. Het Aziatische land is een van de belangrijkste markten voor de ontwikkelaar van schuifdaken. "Het wordt een jaar met veel economische tegenwind", zegt ceo Jörg Buchheim tegen de krant.

Verdwijnen
Volgens de topman is banenverlies wereldwijd onvermijdelijk. Of er ook banen verdwijnen in Venray wilde hij nog niet zeggen. Daar werken 800 mensen. Bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor in Venray in 2016 liet de schuifdakenbouwer nog weten dat het de omzet wilde verdubbelen naar twee miljard euro in 2020. Dat doel laat het bedrijf nu los.

Miljoenenverliezen
Inalfa leed onder andere een miljoenenverlies op een nieuwe fabriek in Polen. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Japan, Slowakije, Mexico, Brazilië, Zuid-Korea, China en Polen. Wereldwijd werken er zo'n 5500 mensen.

Inalfa is eigendom van het Chinese staatsbedrijf BHAP.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen