Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Terugloop aantal allochtonen bij Nieuwste Pabo in Sittard

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 16:52

De Nieuwste Pabo in Sittard herkent het beeld dat het aantal allochtone studenten afgelopen studiejaar fors is teruggelopen.

Dat komt door de strengere toelatingseisen. Toekomstige studenten moeten al voordat ze op de pabo terecht kunnen voor een aantal toetsen slagen. En dat lukt vooral allochtone leerlingen van de MBO's niet.

Strengere toelatingseisen
Directeur Henk van den Heuvel van de Nieuwste Pabo is op zich blij met de strengere toelatingseisen, omdat die de kwaliteit ten goede komen. Voor leerlingen die moeite hebben de toetsen te halen, is er een voorbereidingstraject ingesteld. Zij kunnen al op het MBO wekelijks een dag naar de Pabo om bijgespijkerd te worden nog voordat ze aan de opleiding beginnen.

Schakelklas
Van den Heuvel ziet ook wel wat in een schakelklas, waarin leerlingen uitgebreid kunnen worden bijgespijkerd. Maar daar moet dan wel geld voor beschikbaar komen. De pabo's en de hogescholen in Nederland gaan met Den Haag praten over het probleem.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen werk als leerkracht? Dan naar de Randstad
Lerarenopleiding steunt hervorming basisonderwijs
Politie
‘Intolerantie vergroot kans op criminaliteit allochtoon’
Film moet negatieve beeld van allochtonen nuanceren
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen