Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugloop aantal allochtonen bij Nieuwste Pabo in Sittard

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 16:52

De Nieuwste Pabo in Sittard herkent het beeld dat het aantal allochtone studenten afgelopen studiejaar fors is teruggelopen.

Dat komt door de strengere toelatingseisen. Toekomstige studenten moeten al voordat ze op de pabo terecht kunnen voor een aantal toetsen slagen. En dat lukt vooral allochtone leerlingen van de MBO's niet.

Strengere toelatingseisen
Directeur Henk van den Heuvel van de Nieuwste Pabo is op zich blij met de strengere toelatingseisen, omdat die de kwaliteit ten goede komen. Voor leerlingen die moeite hebben de toetsen te halen, is er een voorbereidingstraject ingesteld. Zij kunnen al op het MBO wekelijks een dag naar de Pabo om bijgespijkerd te worden nog voordat ze aan de opleiding beginnen.

Schakelklas
Van den Heuvel ziet ook wel wat in een schakelklas, waarin leerlingen uitgebreid kunnen worden bijgespijkerd. Maar daar moet dan wel geld voor beschikbaar komen. De pabo's en de hogescholen in Nederland gaan met Den Haag praten over het probleem.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen werk als leerkracht? Dan naar de Randstad
Lerarenopleiding steunt hervorming basisonderwijs
Politie
‘Intolerantie vergroot kans op criminaliteit allochtoon’
Film moet negatieve beeld van allochtonen nuanceren
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen