Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Zes nieuwe coronabesmettingen in Limburg

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 13:43

Er zijn donderdag zes nieuwe coronabesmettingen in Zuid-Limburg geconstateerd.

Vier mensen zijn teruggekomen uit risicogebied Noord-Italië. Waar de twee andere patiënten het virus hebben opgelopen, is niet bekend.

Onderzoek
De GGD is bezig met bron- en contactonderzoek om zo te achterhalen waar de besmetting precies heeft plaatsgevonden. In totaal hebben zeven Limburgers nu het coronavirus te pakken. Op een 74-jarige man uit Beekdaelen na verblijven alle patiënten in thuisisolatie.

Universiteit Maastricht
Eerder werd bekend dat een personeelslid van de Universiteit Maastricht is besmet met het coronavirus. De medewerker maakt het naar omstandigheden goed en verblijft nu in thuisisolatie in Aken. Het is volgens de GGD onwaarschijnlijk dat andere mensen op de universiteit besmet zijn geraakt.

Lees ook: Waarom besteedt 1Limburg aandacht aan het coronavirus?

Studenten
Daarnaast worden 25 studenten extra in de gaten gehouden. De betreffende studenten hebben gezondheidsklachten én zijn in een risicogebied geweest. Daarom blijven ze voorlopig thuis en heeft de universiteit dagelijks telefonisch contact met hen om de situatie te volgen.

Lees hier het laatste nieuws over het coronovirus in en rond Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen