Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Wereldwijd ruim 100 miljoen coronabesmettingen

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 8:00

In dit liveblog lees je het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de rellen rondom de avondklok.

Dit is het belangrijkste coronanieuws van dinsdag 26 januari:

  • Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen coronabesmettingen
  • Winkeliers barricaderen hun zaken tegen relschoppers
  • Limburg had afgelopen week relatief de meeste nieuwe coronabesmettingen
  • België vreest ook avondklokrellen
  • Beelden relschoppers dinsdagavond in tv-programma Opsporing Verzocht

20:48 - Wereldwijd meer dan 100 miljoen coronabesmettingen vastgesteld
Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 100 miljoen coronabesmettingen vastgesteld, volgens de telling van de Johns Hopkins University in Baltimore. Er zijn naar schatting 1,4 miljard coronatests gedaan.

Meer dan 70 miljoen mensen die als besmet zijn geregistreerd hadden nooit ziekteverschijnselen of zijn genezen. Ruim 2 miljoen coronapatiënten zijn overleden. Waarschijnlijk hebben veel meer mensen het virus gehad, maar niet iedereen is getest.

19:03 - Kamer wil betere beschermingsmaskers voor al het zorgpersoneel
De Tweede Kamer wil dat alle zorgmedewerkers op hun werk de beschikking krijgen over mond-neusmaskers (FFP2) die een betere bescherming bieden tegen onder meer het coronavirus. Een meerderheid steunt een oproep van Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen.

De meeste zorgverleners werken nu met chirurgische maskers, die vooral bedoeld zijn om patiënten te beschermen tegen ziekteverwekkers die de drager zelf uitademt. Alleen bij risicovolle handelingen bij patiënten die waarschijnlijk met corona besmet zijn, wordt het gebruik van een FFP2-masker aangeraden.

18:14 - Burgemeester kondigt noodverordening af voor Maastricht
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft een noodverordening afgekondigd voor de hele stad Maastricht. De noodverordening gaat vanavond in, en duurt tot en met 7 februari. De politie heeft hierdoor meer mogelijkheden om in te grijpen als de openbare orde dreigt te worden verstoord. Verder is besloten de stad aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied, waardoor er door de politie in de hele stad preventief kan worden gefouilleerd.

Burgemeester Penn-te Strake nam het besluit vanwege serieuze signalen dat ook in Maastricht ongeregeldheden plaats zouden vinden, zoals dat ook in andere steden in het land het geval was de afgelopen dagen.

17:46 - Kind (11) in regio Rotterdam aangehouden voor opruiing
De politie in Rotterdam heeft vier verdachten aangehouden op verdenking van opruiing. De jongste is pas elf jaar oud, de oudste is dertig. Ze zitten vast omdat ze opriepen te gaan rellen of brand te stichten in Barendrecht, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen.

Opruiing is een misdrijf en de politie is inmiddels al bij meerdere jongeren aan de deur geweest. Politie en OM deden dinsdag een oproep aan ouders hun kinderen 's avonds thuis te houden.

17:24 - Meer dan 100.000 coronadoden in Groot-Brittannië
In Groot-Brittannië en Noord-Ierland samen zijn inmiddels meer dan 100.000 coronadoden geteld. Het afgelopen etmaal kwamen er 1631 bij, waarmee voor het eerst in Europa de trieste mijlpaal werd overschreden, blijkt uit cijfers van de autoriteiten. Het Verenigd Koninkrijk geldt als verreweg het zwaarst door corona getroffen Europese land.

16:51 uur - Ook noodverordening in Echt-Susteren
Burgemeester Jos Hessels heeft ook een noodverordening afgekondigd voor de gehele gemeente Echt-Susteren. "Beelden zoals we die op televisie hebben kunnen zien horen niet thuis in een beschaafde samenleving", zegt Jos Hessels. "De rellen van de afgelopen avonden hebben helemaal niks te maken met de coronamaatregelen. Ik heb met de politie en het Openbaar Ministerie afgesproken dat we de komende weken streng gaan handhaven op de maatregelen uit de noodverordening, maar ook op het samenscholingsverbod."

16:27 uur - Noodverordening ook van kracht in Beek
Sinds 16:00 uur heeft burgemeester Christine van Basten-Boddin een noodverordening ingesteld voor de gemeente Beek. Ze is door de politie geïnformeerd over mogelijke ongeregeldheden in de gemeente. De noodverordening geldt tot 3 februari 2021.

Ook in Sittard-Geleen, Venlo, Stein en Roermond is een noodverordening van kracht.

16:19 uur - Etalages Susteren gebarricadeerd met containers
Na Maastricht vrezen ook ondernemers in Susteren voor rellen vandaag. Verschillende collega's in Maastricht brachten eerder vandaag al houten planken aan voor etalages. In Susteren staan sinds vanmiddag enkele containers voor de etalages van verschillende winkels. De containers moeten relschoppers ervan weerhouden om vernielingen aan te brengen aan etalages of winkels binnen te dringen. Volgens een oproep op sociale media zouden relschoppers zich dinsdagavond op het station in Susteren verzamelen.

Susteren voorbereidingen op avondklokrellen (26 jan 2021)
Foto: L1

16:17 uur - Limburg relatief zwaarst getroffen afgelopen week
In het afgelopen etmaal zijn 340 Limburgers positief getest op het coronavirus. Met 30,43 besmettingen per 100.000 inwoners is onze provincie in dat tijdsbestek het hardst getroffen. Dat geldt ook voor de hele afgelopen week met 278,83 positief geteste personen per 100.000 inwoners. In totaal ging het om 3.115 besmettingen. 36 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen. 48 personen stierven door het coronavirus.

Vijf mensen zijn afgelopen etmaal opgenomen in het ziekenhuis en zes zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Met name Venray is de afgelopen 24 uur zwaar getroffen met 73,39 besmettingen per 100.000 inwoners.

15:52 uur - Limburgse politie ontvangt 100 tips
Bij de politie in Limburg zijn al zo'n honderd tips binnengekomen over de avondklokrellen in onze provincie. Het zijn tips over relschoppers die herkend zijn op beelden, maar ook mensen die beelden van de rellen willen aanreiken. "Dat zijn dat zaken waar wij verder mee kunnen om te kijken of we nog meer mensen kunnen aanhouden", zegt een politiewoordvoerder.

15:42 uur - Burgemeester van Rotterdam spreekt relschoppers toe
Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, heeft in een video rechtstreeks de relschoppers aangesproken op hun gedrag. De Maasstad was maandagavond het toneel van ongeregeldheden. De politie hield ruim 50 relschoppers aan. Vooral nadat ze tekeer waren gegaan op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid. Er werden vernielingen aangericht, winkels geplunderd en de politie bestookt met onder meer stenen en vuurwerk.
Bekijk hier wat Aboutaleb te zeggen heeft

15:26 uur - Zorgen over rellen in België: 'Bereiden ons voor op ergste'
Burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen is bezorgd dat de aanhoudende rellen in onze provincie zijn eigen inwoners op dezelfde ideeën gaat brengen. "Ik heb begrepen dat er Maasmechelse jongeren in Stein aanwezig zijn geweest. We vrezen voor kopieergedrag", zegt de burgemeester. Lees hier meer.

15:14 uur - Ondernemers Maastricht nemen maatregelen uit vrees rellen
Ook in Maastricht worden maatregelen getroffen uit vrees voor rellen. Op sociale media gaan berichten rond die oproepen tot rellen in verschillende plaatsen, zo ook Maastricht. Ondernemers nemen het zekere voor het onzekere en timmeren hun etalages dicht. Onder andere cafés, restaurants en juweliers hebben planken voor hun ramen aangebracht. Ook worden parasols van het terras gehaald.

14:33 uur - 'Duitsland wil vliegverkeer stilleggen'
In de strijd tegen de nieuwe mutaties van het coronavirus wil Duitsland het reizen praktisch onmogelijk maken. Een van de plannen is het terugbrengen van het vliegverkeer tot "bijna nul", meldt de Duitse krant Bild.

Minister Seehofer van Binnenlandse Zaken zou bondskanselier Merkel meerdere scenario's hebben gepresenteerd. Merkel streeft naar een "reisstilstand". De regeringsleider zinspeelde al op een sluiting van de Duitse grenzen. Ze wil ook Europese maatregelen, zoals een inreisverbod uit gebieden waar een mutatie woedt.

13:50 uur - Vaccineren in Weert begint op 8 februari met 150 prikken per dag
Bij de Poort van Limburg in Weert worden vanaf 8 februari 150 mensen per dag gevaccineerd tegen het coronavirus. In principe is vanaf dat moment mogelijk om 400 vaccins per dag toe te dienen, maar omdat er minder vaccins geleverd worden dan verwacht is het teruggeschroefd naar 150.

De locatie in Weert is de tweede locatie in de Veiligheidsregio Limburg-Noord waar gevaccineerd wordt, naast de huidige locatie in Blerick. In Venray en Roermond komen ook vaccinatielocaties, bij de coronateststraten.

De mensen die in Weert gevaccineerd worden zijn 85 jaar of ouder. Het gaat om ouderen die zelfstandig naar de vaccinatielocatie kunnen komen. Zij krijgen een uitnodiging van het RIVM.

11:52 uur - Proefevenementen met bezoekers vanaf 15 februari van start
Fieldlab Evenementen begint vanaf 15 februari in Utrecht met proefevenementen met honderden bezoekers. Tijdens een voorstelling van Guido Weijers, een zakelijk congres en voetbalwedstrijden wordt onderzocht wat nodig is om evenementen in coronatijd veilig te kunnen laten plaatsvinden.

Het eerste onderzoek vindt op 15 februari plaats tijdens een zakelijk congres in het Beatrix Theater in Utrecht. De organisatie nodigt daarvoor 500 bezoekers uit die in drie groepen van 250, 200 en 50 worden verdeeld. Weijers speelt op 20 februari in hetzelfde theater een voorstelling waarvoor het publiek ook wordt verdeeld in groepen van 250, 200 en 50 bezoekers die apart van elkaar tegelijkertijd in de zaal zitten om de verschillen te testen. Via de website van de cabaretier kunnen kaarten worden bemachtigd voor deze show.

Op 21 en 28 februari wordt onderzoek gedaan tijdens voetbalwedstrijden. Dat gebeurt tijdens een thuiswedstrijd van NEC tegen De Graafschap en een thuiswedstrijd van Almere City FC tegen Cambuur. Bij de wedstrijden worden de 1500 aanwezige supporters verdeeld in bubbels van kleinere groepen.

11:43 uur - Grapperhaus: avondklok wordt niet heroverwogen
Het kabinet houdt vast aan de avondklok, zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Sinds de avondklok zaterdag is ingegaan is het in verscheidene steden onrustig geweest. De politie werd belaagd en winkels geplunderd. De avondklok is nodig voor bestrijding van het coronavirus, aldus de bewindsman die is belast met de handhaving van de coronamaatregelen.

Het deskundigenteam OMT heeft de avondklok geadviseerd. De maatregel blijft tot het einde van de huidige lockdown op 9 februari van kracht, meldde het kabinet eerder. De inzet van de politie zal later worden geëvalueerd, maar volgens de minister kunnen de politie en ME het nog wel samen aan. "We blijven gewoon inzetten zoals de politie dat nu doet."

11:14 uur - Beelden van geweld tegen politie in Opsporing Verzocht
De politie toont in Opsporing Verzocht vanavond beelden van relschoppers, in de hoop dat mensen ze herkennen. Ook beelden in Venlo zullen te zien zijn:

10:54 uur - Vaccinaties Limburgse huisartsen donderdag van start
Limburgse huisartsen worden vanaf donderdag gevaccineerd tegen het coronavirus.

Dat is eerder dan gepland. De Limburgse dokters waren twee weken geleden nog boos dat ze niet nog deze maand werden gevaccineerd.

De Landelijk Huisartsen Vereniging (LHV) kreeg maandag te horen dat er genoeg vaccins zijn voor de Limburgse huisartsen. "Doordat er zuinig is geprikt, zijn er genoeg vaccins voor Limburg", aldus een woordvoerder van het LHV. Donderdag, vrijdag en zaterdag worden de ziekenhuizen Maastricht UMC+ en het VieCuri in Venlo ingezet als priklocatie. In een aantal andere regio's in ons land zijn huisartsen al gevaccineerd. De helft van de huisartsen heeft inmiddels de eerste prik al gekregen volgens de woordvoerster. Lees hier meer.

10:47 uur - Zorgen voor kopieergedrag rellen over de grens
De aanhoudende protesten in Nederland worden ook in buurlanden nog steeds op de voet gevolgd. In België wordt al gevreesd voor vergelijkbare onlusten. Belgen hebben al langer te maken met een avondklok, maar daar bleven grootschalige rellen tot dusver uit. In Maasmechelen werd maandagavond wel een molotovcocktail gegooid naar het huis van een oud-burgemeester. Op sociale media circuleert de oproep om zaterdag over te gaan tot een opstand in Maasmechelen, als afzetting tegen de coronamaatregelen. “Heel Maasmechelen in opstand”, luidt de actie.

'Waarom Nederland zo hard protesteert tegen de coronamaatregelen (en België niet)', kopt De Morgen. Hoofddocent journalistiek en mediastudies Ike Picone van de Vrije Universiteit Brussel zegt in die krant dat Nederland complotdenkers heeft die een netwerk vormen. "Ze staan online met elkaar in contact en versterken elkaars boodschap, door elkaar uit te nodigen." De krant schrijft dat Nederland met digitale kwesties vaak voorloopt op België. "Spill-over naar Vlaanderen is zeker niet uit te sluiten", zegt Picone.

9:37 uur - Baas Veiligheidsberaad Bruls: chaos zal niet regeren in dit land
De voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls heeft het vertrouwen dat de burgemeesters de rellen van de afgelopen dagen onder controle zullen krijgen. "Chaos zal niet regeren in dit land", zei Bruls dinsdagochtend op NPO Radio 1. "We moeten kijken hoe deze situatie zich verder ontwikkelt, maar ik heb het vertrouwen dat we dit onder controle gaan krijgen."

Bruls zegt dit nadat al drie avonden op rij groepen mensen rellend en plunderend door de straten van meerdere steden waren gegaan. Maandagavond trokken tientallen jongeren rellend en plunderend door het stadscentrum van Den Bosch en ook in Rotterdam waren forse ongeregeldheden. De relschoppers richtten vernielingen aan, plunderden winkels en bekogelden de politie met stenen en vuurwerk. Op veel plaatsen moest de ME er aan te pas komen om de boel weer rustiger te krijgen. Ook was het onrustig in onder meer Amsterdam-Oost, Haarlem, Den Haag, Geleen, Zwolle en Almelo.

9:18 uur - Naast arrestaties ook nog 40 bekeuringen in Geleen
De politie heeft maandag in Geleen 40 bekeuringen uitgedeeld, bovenop de 12 aanhoudingen die zijn gedaan tijdens de avondklokrellen in het centrum van Geleen.

Dat zegt burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen dinsdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Verheijen vindt het een treurige aanblik om te zien hoe de stadswinkel van Geleen maandagavond doelwit is geworden van relschoppers. "Dat doet veel met mij, dit wens ik gewoon niet te zien in mijn gemeente." Lees hier meer.

7:35 uur - Grootschalige avondklokongeregeldheden blijven uit
Ondanks oproepen in verschillende appgroepen om in verschillende Limburgse steden de straat op te gaan in protest tegen de avondklok, is het maandagavond alleen in Geleen uit de hand gelopen.

In Weert, Roermond en Venlo is het rustig gebleven. In Geleen zijn 12 arrestaties verricht tijdens rellen in het centrum. Een groep van 100 tot 150 relschoppers is daar volgens de politie de straat op gegaan. Lees hier meer.

7:30 uur - Weekcijfers RIVM: Lichte daling van aantal coronagevallen
Het aantal nieuwe coronagevallen daalt nog steeds, maar niet zo snel als in voorgaande weken. In de afgelopen week zijn ongeveer 35.000 besmettingen vastgesteld, tegen bijna 39.000 de week ervoor. Dat zou een daling van zo'n 10 procent zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag met de exacte weekcijfers.

Het is de vijfde week op rij waarin het aantal positieve tests afneemt. In de week van 16 tot en met 22 december kreeg het RIVM 82.340 meldingen van positieve tests. Vorige week, in de meest recente cijfers, meldde het RIVM 38.776 bevestigde besmettingen. In de zes dagen na die update zijn er 31.661 nieuwe gevallen bij gekomen, gemiddeld bijna 5300 per dag.

Of de daling in de komende weken doorzet, hangt af van de nieuwe en besmettelijkere Britse variant. Als die zich snel verspreidt, kan in de loop van februari het aantal positieve tests weer toenemen. In maart en april wordt de zorg dan misschien weer zwaar belast.

De uitbraak is momenteel het hevigst in Limburg-Noord. Ook in Twente, Noord-Holland Noord en Brabant-Zuidoost zijn relatief veel nieuwe gevallen. De regio Amsterdam-Amstelland heeft de minste besmettingen, vergeleken met het aantal inwoners.

In de weekcijfers meldt het RIVM ook hoeveel mensen zijn opgenomen op verpleegafdelingen (vorige week 1348) en intensive cares (vorige week 252) van ziekenhuizen. Het aantal sterfgevallen bedroeg vorige week 608. Het reproductiegetal stond vorige week een fractie onder de 1. Het getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt onder de bevolking.

Verder meldt het RIVM dinsdag hoeveel mensen tot nu toe zijn tegen het coronavirus. Vorige week stond de teller op 77.000 ingeënte personen.

7:00 uur - Verbijstering in Tweede Kamer na nieuwe avond vol rellen
Tweede Kamerleden reageren verbijsterd op de hevige rellen die maandagavond opnieuw uitbraken in verscheidene steden. PVV-leider Geert Wilders roept premier Mark Rutte op het leger in te zetten, "voordat dit geweld een halve burgeroorlog wordt".

Wilders noemt de relschoppers "tuig", dat volgens hem "vaak allochtoon " is. "Ze hebben niets met Nederland. Ze delen onze waarden niet", twittert hij. De PVV-leider werd eerder nog door onder anderen GroenLinks-voorman Jesse Klaver medeverantwoordelijk gehouden voor de uit de hand gelopen protesten tegen de avondklok.

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu is eveneens tegen de avondklok. Maar: "het is geen vrijbrief om te rellen met agenten, andermans spullen te vernielen en winkels te plunderen". Hij roept iedereen op naar huis te gaan en zich aan de regels te houden. "Het maakt geen malle moer uit wat je achtergrond is", aldus Kuzu.

"Dit doet gewoon pijn", twittert CDA-Kamerlid Wytske Postma. "Tot nu toe waren winkelplunderingen altijd iets wat in andere landen gebeurde. Niet hier. Niet in ons Nederland." Winkeliers hebben het volgens Postma al zwaar genoeg door de gedwongen sluiting in verband met het coronavirus. "Waanzin dit."

"Vreselijk al die beelden van relschoppers, die een spoor van vernielingen achterlaten", zegt 50PLUS-fractievoorzitter Corrie van Brenk. Ook zij wijst erop dat winkeliers het al moeilijk hebben, en wil dat de daders opdraaien voor de schade. "Van journalisten en politie blijf je af", voegt zij daar aan toe.

VVD-Kamerlid Bente Becker spreekt van "bizar geweld en plunderingen" in steden in het hele land. "Dit is geen protest, maar je eigen woonplaats slopen ten koste van hulpverleners, winkeliers en agenten. Kap hiermee!"

6:30 uur - Burgemeester Den Bosch stelt onderzoek in naar rellen
Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch wil een onafhankelijk onderzoek naar de ongeregeldheden in zijn stad maandagavond. Hij wil zo achterhalen of de autoriteiten juist gehandeld hebben. "Het duurde best lang tot de ME beschikbaar was", zegt Mikkers tegen het Brabants Dagblad. "Dat is geen verwijt, maar een constatering."

"Zijn de stappen die we gezet hebben de juiste? Wat hadden we meer kunnen doen om de plunderingen te voorkomen? Daarbij staat alles ter discussie. De burgers van Den Bosch hebben er recht op dat de onderste steen bovenkomt over wat er vanavond is gebeurd", aldus Mikkers. Volgens hem zijn er tientallen arrestaties verricht.

"Mijn hart bloedt. Ik denk dat het hart van iedere Bosschenaar bloedt ", aldus de burgemeester tegen de krant. "Mijn belangrijkste zorg zit nu bij het veiligheidsgevoel in de stad. De beelden die iedereen heeft gezien, doen pijn. Die snijden door je hart. Dat is ook mijn grootste zorg op dit moment: de angst die erin is geslopen bij burgers en ondernemers, die zo hard werken. En dan komen er onverlaten die erop los slaan."

6:15 uur - ME ingezet om onrust in Haarlem
In Haarlem is de mobiele eenheid ingezet vanwege onrust in het stadsdeel Schalkwijk, laat de politie weten. Op beelden op sociale media is te zien dat mensen stenen gooien, vuurwerk afsteken en dat er brandjes werden gesticht.

Volgens lokale media waren er honderden mensen op de been. Rond 23.20 uur meldde de politie dat het rustiger aan het worden is in de wijk. Ook laat de politie weten dat ze de situatie onder controle heeft. "Er zijn minder mensen op straat en minder incidenten, dat is het totaalbeeld."

De politie meldt dat er veertien verdachten zijn aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

6:00 uur - 17 aanhoudingen in Limburg tijdens avondklok
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 17 aanhoudingen verricht, voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Dat meldt de politie dinsdagochtend in alle vroegte. In Roermond is een agent lichtgewond geraakt tijdens een arrestatie. De overtreders hebben een leeftijd van 17 tot 55 jaar.

Deze aanhoudingen staan los van de arrestaties in Geleen. Bij de ongeregeldheden daar zijn maandagavond 12 aanhoudingen verricht. Lees hier meer.

6:00 uur - Relschoppers plunderen winkels Rotterdam, vernielen politiebureau
Relschoppers in Rotterdam hebben winkels aan de Groene Hilledijk geplunderd. Ook hebben ze stenen door de ruit van het politiebureau op het nabijgelegen Sandelingplein gegooid, zei een woordvoerster. Ze kon niet zeggen hoeveel winkels geplunderd waren.

Relschoppers probeerden ook brand te stichten in het politiebureau, maar dat is niet gelukt, aldus de woordvoerster. Ook zou er vuurwerk naar binnen zijn gegooid, maar dat kon ze niet bevestigen.

Een agent raakte gewond tijdens de rellen. Hij brak zijn been. Hoe dit gebeurde is niet duidelijk.

Het was de hele avond onrustig. De politie heeft 25 mensen aangehouden. Ook heeft een agent de een waarschuwingsschot gelost toen collega's in het nauw werden gedreven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen