Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Vanaf juli zelf betalen voor toegangstest

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 7:17

In ons liveblog lees je dagelijks het belangrijkste nieuws over het coronavirus, de lockdown en de gevolgen van de coronacrisis.

Dit was het belangrijkste nieuws van vrijdag 16 april:

21:10 uur - GGD Limburg-Noord wil ook 's avonds vaccineren
De GGD Limburg-Noord wil de vaccinatiestraten 's avonds langer open houden. De GGD Limburg-Noord zegt over genoeg capaciteit te beschikken om tot 20:00 uur door te prikken. Door de openingstijden te verruimen, kan de GGD per dag meer mensen vaccineren.

Er is één belangrijke kanttekening: er moeten wel voldoende vaccins beschikbaar zijn om de verruiming van de openingstijden haalbaar te maken. Maar in principe wordt verwacht dat er eind mei voldoende vaccins geleverd zijn om het priktempo te kunnen verhogen.

19:23 uur - Zwangere vrouwen in Verenigd Koninkrijk mogen gevaccineerd worden
Zwangere vrouwen in het Verenigd Koninkrijk kunnen ingeënt worden met de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. Uit Amerikaanse gegevens blijkt dat de twee vaccins veilig zijn voor zwangeren, motiveert de Britse gezondheidsautoriteit het advies.

Vanwege onvoldoende gegevens over de risico's was tot nu toe het advies om zwangere vrouwen niet te vaccineren. Maar nu blijkt volgens de Britse autoriteit dat in de Verenigde Staten ongeveer 90.000 zwangere vrouwen zonder problemen gevaccineerd zijn.

Zwangere vrouwen die dat willen, kunnen daarom met Pfizer/BioNTech en Moderna gevaccineerd worden, ongeacht in welk stadium de zwangerschap zich bevindt. "Er zijn geen aanwijzingen dat andere vaccins onveilig zijn voor zwangere vrouwen, maar er is meer onderzoek nodig", aldus de autoriteit.

18:09 uur - Risicogroepen mogelijk eerder geprikt, patiëntenorganisaties blij
Patiëntenorganisaties zijn blij dat coronaminister Hugo de Jonge gaat kijken of mensen tussen 18 en 60 jaar met een verhoogd medisch risico mogelijk toch iets eerder kunnen worden ingeënt tegen corona. Het gaat om zo'n 1,1 miljoen mensen, aldus de organisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte Ieder(in).

17:55 uur - Oordeel EMA over coronavaccin Janssen komt komende dinsdag
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) komt komende dinsdag met conclusies in het onderzoek naar potentiële bijwerkingen van het Janssen-coronavaccin. Eerder was al bekend dat een oordeel over het vaccin volgende week zou komen, maar een precieze datum was nog niet genoemd.

Het EMA laat vrijdag weten dat de resultaten van de studie zullen worden medegedeeld in een persconferentie. Een tijdstip wordt niet genoemd in de verklaring.

16:58 uur - Uitzendbureau waarschuwt voor nepvacatures GGD
Uitzendbureau Unique waarschuwt voor nepvacatures bij GGD'en. Het gaat om vacatures die op vacaturesites zoals Indeed staan.

Mensen die reageerden op die vacature kregen een verzoek terug om 5 euro te betalen en een ID-bewijs en een kopie van bankgegevens te sturen, nadat ze een online sollicitatie hadden gestuurd. De afzenders van dat bericht zeggen, onterecht, dat ze van uitzendbureau Unique te zijn.

16:57 uur - KNVB wil graag voor EK coronaprik voor Oranje, maar wacht af
Voetbalbond KNVB zou graag zien dat de spelers van het Nederlands elftal voor het EK voetbal zijn gevaccineerd tegen corona, zeker als dat bij andere deelnemers ook gebeurt. De bond zegt echter op dit moment niet het initiatief te nemen om de internationals aan een vaccin te helpen, in navolging van NOC*NSF bij de olympiërs.

"De KNVB ziet zeker voordelen in een vaccinatie voor spelers en staf, voorafgaand aan het EK", laat een woordvoerder van de voetbalbond weten. Hij wijst erop dat de bond daarbij afhankelijk is van het aantal beschikbare vaccins en de keuzes van de overheid. "Die bepaalt op welk moment bepaalde groepen kunnen worden gevaccineerd."

16:36 uur - 'Winkelheropening half mei volstrekt onacceptabel'
Het is "volstrekt onacceptabel" als winkels pas half mei weer open kunnen, vindt branchevereniging INretail. Die reageert daarmee op uitspraken die premier Mark Rutte na de ministerraad deed. Rutte zei toen dat het nog onzeker is of de geplande versoepelingen op 28 april door kunnen gaan en dat het anders op 3 of 6 mei wordt of zelfs 13 mei.

Dat laatste ziet INretail niet zitten, zeker niet nu België op 26 april winkels laat heropenen. "Dat is met de voorjaarsvakantie op komst vragen om trammelant." Volgens de winkelbranchevereniging moet Rutte daarom "koers houden en zich richten op wat 28 april wel mogelijk is". Volgens INretail hoort een normale openstelling voor non-foodwinkels daarbij omdat de sector kapot gaat door de maatregelen.

16:21 uur - GGD: bel niet over prik met overgebleven vaccin
De GGD roept mensen op niet met de huisarts, medisch specialist of de GGD te bellen met vragen over het vaccineren van kwetsbare mensen met overgebleven vaccins. Het heeft volgens de organisatie ook "geen enkele zin" om naar een locatie te komen in de hoop op een overgebleven dosis.

De GGD zegt vrijdag veel vragen te krijgen over het vaccineren van kwetsbare mensen met het zogenoemde 'surplus': de vaccindoses die overblijven na een prikdag. Lees hier meer.

15:49 uur - RIVM registreert 8966 nieuwe coronagevallen
Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn bij het RIVM 8966 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is flink hoger dan het weekgemiddelde van 7493 en ook hoger dan op donderdag. Op donderdag was er ook al sprake van een relatief hoog aantal meldingen (8752).

Op woensdag viel het cijfer juist lager uit (5468 meldingen), als gevolg van een technische storing. Afgelopen dinsdag, voor de storing, waren er 6797 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met veertien. In de afgelopen week zijn 144 sterfgevallen geregistreerd, gemiddeld ruim twintig per dag. Het aantal sterfgevallen is fors gedaald sinds het begin van de vaccinatiecampagne.

15:20 uur - Nieuw leveringsschema Pfizer: eerste versnelde vaccins eind april
De versnelde leveringen van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech aan Nederland beginnen op 26 april. Het bedrijf heeft bekendgemaakt in welk tempo de leveringen de weken daarna onze kant op komen.

Deze week werd bekend dat Pfizer in het tweede kwartaal 50 miljoen doses vervroegd levert in de Europese Unie. Voor Nederland komt dat neer op 1,92 miljoen doses die eigenlijk pas in het vierde kwartaal zouden komen.

15:09 uur - Consument moet vanaf juli betalen voor toegangstest
Vanaf juli moeten consumenten betalen voor een coronasneltest als ze die laten afnemen om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de horeca of een culturele instelling. Dat staat in een wetsvoorstel over toegangstesten, waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd.

De komende tijd wordt gewerkt aan de infrastructuur om het toegangstesten mogelijk te maken door heel Nederland. Tot juli draagt de overheid dus de kosten. Daarna wordt van de burger een bijdrage gevraagd.

15:02 uur - Kabinet: 435 euro boete voor schending verplichte quarantaine
Wie uit een hoogrisicogebied naar Nederland reist en zich niet houdt aan de quarantaineregels, kan straks een boete van 435 euro krijgen. Dat staat in een wetsvoorstel van het kabinet dat vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd. De plicht is volgens het kabinet nodig omdat reizigers zich momenteel slecht aan de regels houden. De wet moet "zo snel mogelijk" ingaan.

14:51 uur - Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt na reeks dalingen
Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is vrijdag gestegen, voor het eerst na drie dagen waarop het aantal daalde. In totaal zijn nu 2490 patiënten met Covid-19 opgenomen. Dat zijn er 13 meer dan op donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares nam het aantal Covid-patiënten met 3 toe, tot 792. Op de verpleegafdelingen steeg het aantal coronapatiënten met 10 tot 1698.

13:10 uur - Meer dan 70.000 testafspraken gemaakt voor proefuitjes
Er zijn inmiddels meer dan 70.000 afspraken gemaakt voor de gratis sneltests die toegang verlenen tot pretparken, dierentuinen, musea en andere evenementenlocaties. Tot en met woensdag werden 32.000 sneltests afgenomen. De rest van de gratis testafspraken lijkt dus grotendeels gemaakt voor uitjes dit weekend, als onder meer Artis, de Keukenhof en sommige theaters open zijn. Bijna de helft van de testafspraken werd gemaakt voor attractieparken, zoals de Keukenhof en de dierentuin. De rest is bedoeld om naar het museum, theater of zwembad te gaan.

11:38 uur - Grapperhaus: uitstel versoepeling 'vieze tegenvaller' voor boa's
Justitieminister Ferd Grapperhaus baalt dat het kabinet toch moest besluiten versoepelingen nog zeker een week uit te stellen. Vooral met het oog op de druk op handhavers, had hij graag minder regels gezien, maar de ziekenhuiscijfers laten dat nog niet toe, zegt hij. "Ik kom natuurlijk echt op voor de politie en boa's en vorige week was echt even een vieze tegenvaller."

De demissionaire minister doet nogmaals een beroep op het geduld van Nederlanders. "Nog even doorzetten", zegt hij. Dat mensen "ongeduldig en moe" zijn, heeft ook effect op agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's). "Het is in veel opzichten een ondankbare taak. Die mensen werken zich een slag in de rondte om ook nog nog hun gewone werk te doen, voor de gewone veiligheid en open orde."

10:59 uur - Aanbesteding coronasneltesten voor testevenementen kan doorgaan
De aanbesteding voor sneltesten voor testevenementen kan gewoon doorgaan. Het verzet van een tiental coronatestbedrijven die een kort geding hadden aangespannen tegen de Stichting Open Nederland en de Nederlandse staat, is door de rechter afgewezen. De bedrijven wilden de huidige aanbesteding weg hebben omdat één partij al zonder aanbesteding een opdracht voor de opstartfase met toegangstesten had gekregen.

Dat testbedrijf, Lead Healthcare, kreeg de opdracht van de Stichting Open Nederland en zou daardoor al veel ervaring hebben opgedaan en testcapaciteit hebben opgebouwd, waardoor het een voorsprong op de andere bedrijven zou hebben gekregen. De deadline voor aanmeldingen verloopt vrijdagmiddag om 12.00 uur en gaat om contracten voor het afnemen van toegangstests vanaf 1 mei.

10:43 uur - Eisen coronatestbedrijven in kort geding tegen Staat afgewezen
De eisen van een groep coronatestbedrijven die een kort geding hadden aangespannen tegen de Stichting Open Nederland en de Nederlandse staat, zijn door de rechter afgewezen. Dat meldt de rechtbank Amsterdam. De bedrijven wilden de huidige aanbesteding voor sneltesten voor testevenementen van de baan hebben.

Voor die aanbesteding zou één testbedrijf, Lead Healthcare, al een onoverbrugbare voorsprong hebben genomen. De Stichting Open Nederland gaf dit bedrijf namelijk eerder zonder aanbesteding opdracht voor de opstartfase met toegangstesten voor evenementen. Daardoor heeft het bedrijf al veel ervaring opgedaan en testcapaciteit opgebouwd. De deadline voor aanmeldingen verloopt vrijdagmiddag om 12.00 uur en gaat om contracten voor het afnemen van toegangstests vanaf 1 mei.

10:07 uur - 538 waarschuwt voor oplichters die kaarten Oranjefeest aanbieden
Radio 538 waarschuwt voor oplichters die kaarten aanbieden voor het grote Oranjefeest dat op zaterdag 24 april in Breda plaatsvindt. "Onze tickets zijn gepersonaliseerd en daarmee niet overdraagbaar", benadrukt een woordvoerder vrijdag.

De enige officiële verkoopkanalen voor tickets van de zogenoemde 538 Oranjedag, die onderdeel is van Fieldlabs, zijn 538.nl en Vakantieveilingen. "Alle tickets op 538.nl zijn inmiddels uitverkocht", aldus de zegsvrouw. "Alleen vrijdag worden er nog tickets geveild op Vakantieveilingen, de opbrengst hiervan gaat volledig naar de Voedselbank." Deze kaarten lijken van de hand te gaan voor honderden of soms zelfs duizenden euro's.

9:30 uur - Antoin Scholten reageert op lovende woorden Hugo de Jonge
In een toespraak waarin demissionair coronaminister Hugo de Jonge sprak over de verdeling van de overgebleven vaccins, benoemde hij de GGD Noord-Limburg als 'het fantastische Noord-Limburg'. Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, reageerde via de Twitter op de uitspraak: "En zo is dat!"

Lees meer over de verdeling van de vaccins: Vaccinresten niet langer voor kwetsbare Limburgers

9:22 uur - FNV wil dat grenswerkers een coronatestbewijs krijgen van de GGD
Zo'n 50.000 werknemers die in het grensgebied van Nederland en Duitsland wonen en werken zouden voortaan coronatestbewijzen moeten krijgen van de GGD. Die oproep doet vakbond FNV aan demissionair minister Hugo de Jonge.

Grensarbeiders worden volgens de bond financieel gedupeerd doordat de GGD geen testbewijzen verstrekt. Zij worden daardoor gedwongen naar commerciële bureaus te gaan voor een test. Dat kan hen duizenden euro's kosten. De testbewijzen zijn nodig omdat de Duitse overheid daar sinds 6 april om vraagt.

Lees meer: FNV: geef grenswerkers een coronatestbewijs

8:28 uur - Beter Bed noteert records na heropenen winkels op afspraak
Beddenverkoper Beter Bed heeft in Nederland in het eerste kwartaal van dit jaar, ondanks dat de winkels de eerste twee maanden van het jaar dicht moesten blijven door lockdowns, beter gepresteerd dan verwacht. Toen de winkels begin maart open konden voor winkelen op afspraak herstelden de verkopen zich tot het niveau van voor de pandemie, aldus het bedrijf. Topman John Kruijssen spreekt van "records" in de orderboeken.

De totale verkopen in de eerste drie maanden van dit jaar waren goed voor 48 miljoen euro. Dat is wel bijna 12 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar, maar de onlineverkopen compenseerden het gedwongen sluiten van winkels. In januari en februari moest Beter Bed 118 winkels gesloten houden in Nederland door de lockdown. In totaal heeft de beddenverkoper 151 winkels wereldwijd.

7:41 uur - Heropening horeca voor lang niet alle horeca rendabel
Als de horeca straks weer open mág, is het maar zeer de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kán. Bij sommige ondernemers ontbreken na een jaar coronacrisis de middelen om bijvoorbeeld personeel te betalen en voorraden in te kopen, meldt BNR Nieuwsradio. Ook in andere branches speelt het probleem.

De zender baseert zich op een navraag bij onder meer Koninklijke Horeca Nederland (KHN), dat geen exacte aantallen gaf maar de signalen wel herkent. Ook de evenementensector herkent het, liet branchevereniging CLC Vecta weten, en volgens ondernemersvereniging ONL speelt dit ook bij kermissen, bowlingbedrijven, reisbureau's en in de detailhandel. Dat met veel overheidssteun veel bedrijven overeind werden gehouden, betekent nog niet dat er veel geld is verdiend: vaak moest worden ingeteerd op de bedrijfsreserves en persoonlijke tegoeden, aldus BNR.

7:15 uur - Meeste gevaccineerden blijven zich aan coronaregels houden
Vrijwel niemand laat na een vaccinatie tegen corona de coronaregels helemaal los. Veel mensen wachten tot hun dierbaren ook zijn ingeënt, meldt EenVandaag na onderzoek.

Aan het onderzoek deden een kleine 26.000 leden van het Opiniepanel mee, van wie 5576 mensen een of zelfs al twee keer zijn gevaccineerd. Negen van de tien gevaccineerden geven aan zich te houden aan de regels die ook gelden voor niet-gevaccineerde mensen. Een op de twintig houdt zich minder aan de maatregelen. Hierbij gaat het vooral om niet-kwetsbare mensen. Maar er is vrijwel niemand die zich er helemaal niet meer aan houdt.

Mensen die een of twee prikken hebben gehad, houden zich vooral nog aan de regels omdat ze vrezen het virus mogelijk over te dragen op dierbaren. Een klein deel van de mensen is bang om zelf alsnog ziek te worden.

7:07 uur - GGD Regio Utrecht gaat tot laat in avond vaccineren
De GGD Regio Utrecht (GGDrU) gaat vanaf komende woensdag tot laat in de avond vaccineren in de Jaarbeurs Utrecht. Het gaat om een tijdelijke pilot om te onderzoeken hoe groot de bereidheid is onder inwoners om zich op latere tijdstippen te laten vaccineren tegen het coronavirus.

De GGDrU prikt nu van 08.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens de pilot kan dit tot 23.45 uur. Met de gegevens uit de pilot wordt bekeken of deze ruime openstelling tijdens de massavaccinatie ook wordt ingezet. "Wij willen zo laagdrempelig mogelijk zijn ten aanzien van openingstijden en locaties. Deze pilot en mogelijke avondopenstelling dragen hieraan bij", aldus directeur Jaap Donker.

7:00 uur - Noord-Limburg kan kwetsbaren met restjes blijven prikken
De GGD in Noord-Limburg kan doorgaan met het vaccineren van kwetsbare mensen als er restjes vaccin overblijven aan het einde van de dag. Dat zei minister Hugo de Jonge donderdag in de Tweede Kamer.

De Volkskrant berichtte eerder op de dag dat de zuidelijke GGD-afdeling was opgedragen te stoppen met de werkwijze. De gezondheidsdienst had eerder van huisartsen lijsten met kwetsbare patiënten gekregen, die volgens de vaccinatiestrategie van de overheid in principe nog niet aan de beurt zijn. Tientallen mensen van die lijst werden de afgelopen tijd opgeroepen, om met een restant vaccin te worden geprikt. Lees hier meer.

6:45 uur - Bonaire begint voorzichtig met versoepelen coronamaatregelen
Op Bonaire wordt voorzichtig begonnen met het versoepelen van de coronamaatregelen. Gezaghebber Edison Rijna kondigde donderdag aan dat het risiconiveau 6 wordt verlaagd naar 5. Volgens Rijna is Bonaire er nog niet en moet er nog veel gevaccineerd worden voordat er verder versoepeld kan worden. Vanaf vrijdag kan dat nu ook zonder afspraak. Het nieuwe risiconiveau geldt tot 29 april. Op 18 maart voerde Bonaire een lockdown in vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen.

De komende twee weken blijft de een avondklok gelden (tussen 21:00 en 04:00 uur) en er mag geen alcohol worden gedronken in openbare ruimtes. Ook mag de horeca nog steeds geen bezoekers ontvangen. De regels voor het ontvangen van bezoek thuis zijn wel iets versoepeld en er mag meer buiten worden gesport. Ook mogen mensen vanaf vrijdag afhaalmaaltijden weer zelf bij restaurants ophalen en het personeel hoeft dat niet langer bij de auto af te leveren.

6:34 uur - Sneltestaanbieder slaat 'oneerlijke' aanbesteding over
Coronasneltestaanbieder HealthCheckCenter doet niet mee aan de aanbesteding door de Stichting Open Nederland. Die zou niet transparant, eerlijk en toegankelijk genoeg zijn volgens het bedrijf met 45 testlocaties. De Stichting Open Nederland organiseert de vele testevenementen die de komende tijd worden gehouden.

De aanbesteding gaat over welke bedrijven de tests gaan uitvoeren voor de deelnemers aan die zogeheten Fieldlabs. Die worden door Stichting Open Nederland, dat daarvoor geld krijgt van de overheid, betaald. Donderdag stonden verschillende aanbieders van coronasneltests al tegenover de Staat en Stichting Open Nederland in de rechtszaal. Toen eisten ze dat de lopende aanbesteding wordt gestaakt, juist omdat die oneerlijk zou zijn.

6:24 uur - Ruim 1 miljoen tickets aangevraagd voor 'Oranjefeest' 538
Het grootse Fieldlab-evenement tot nu toe, 538 Oranjedag, is uitverkocht. Na de aankondiging dinsdagavond werden er in totaal meer dan 1 miljoen tickets aangevraagd. Er waren 10.000 kaarten beschikbaar. De tickets zijn afgelopen dagen toegekend door middel van loting, maakte 538 donderdag bekend.

Het evenement vindt plaats op het Chasseveld in Breda. Horecaondernemers in de stad reageerden woedend op het testevenement. Zij voelden zich geschoffeerd dat er in de stad wel een groot evenement mag plaatsvinden, terwijl zij al maanden geen gasten mogen ontvangen vanwege de coronamaatregelen.

6:00 uur - Artis en Concertgebouw verwelkomen testbezoekers
De komende dagen krijgen de dieren in Artis weer bezoek en kunnen liefhebbers een concert bijwonen in het Concertgebouw. De Amsterdamse locaties doen vrijdag, zaterdag en zondag mee aan Testen voor toegang, waarbij mensen op vertoon van een negatieve coronatest naar binnen mogen.

Per dag kunnen er 5000 bezoekers in het dierenpark terecht. Ze reserveren een kaartje voor een tijdvak. De bezoekers moeten in het park 1,5 meter afstand houden en in binnenruimtes een mondkapje dragen. Eerder deze week ontving Ouwehands Dierenpark in Rhenen alweer mensen in het kader van Testen voor toegang.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen