Overslaan en naar de inhoud gaan

TERUGLEZEN: overlast storm Ciara nog niet voorbij

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 6:47

Nadat storm Ciara vooral zondag flink heeft huisgehouden, was maandag nog steeds code geel van kracht.

Limburg was om middernacht de laatste provincie waar het KNMI de zwaardere waarschuwing code oranje heeft opgeheven. Maandagochtend trokken er buien over de provincie met kans op hagel en onweer, zo liet Meteo Limburg weten.

Hieronder kun je het liveblog teruglezen:

Zware windstoten
Het waaide nog krachtig maandag, en er waren in de ochtend nog steeds zware windstoten van 80 à 90 km per uur. Tijdens opklaringen werd het maandag maximaal 9 à 10 graden worden.

Lees ook: Teruglezen: Storm Ciara trekt over Limburg

Ochtendspits
Door de storm moesten treinreizigers volgens Arriva en de NS rekening houden met vertraging. Ook werd er een zware ochtendspits verwacht.

Lees ook: Nasleep storm: geen treinen tussen Landgraaf en Kerkrade

500 meldingen
Rond 22:00 uur zondagavond waren er bij de brandweerkorpsen al ruim 500 stormmeldingen binnengekomen in heel Limburg. De meeste kwamen uit het zuiden van de provincie, waar de brandweer bijna 400 keer uit moest rukken.

Volgens de brandweer ging dit voornamelijk om omgewaaide bomen en loszittende dakbedekkingen.

80 km per uur
Ook dinsdag zijn er volgens Meteo Limburg zware windstoten van meer dan 80 km per uur te verwachten. Ook kunnen er buien vallen die gepaard gaan met (natte) sneeuw, hagel en onweer.

Lees hier het laatste weerbericht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen