Overslaan en naar de inhoud gaan

TERUGLEZEN: overlast storm Ciara nog niet voorbij

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 6:47

Nadat storm Ciara vooral zondag flink heeft huisgehouden, was maandag nog steeds code geel van kracht.

Limburg was om middernacht de laatste provincie waar het KNMI de zwaardere waarschuwing code oranje heeft opgeheven. Maandagochtend trokken er buien over de provincie met kans op hagel en onweer, zo liet Meteo Limburg weten.

Hieronder kun je het liveblog teruglezen:

Zware windstoten
Het waaide nog krachtig maandag, en er waren in de ochtend nog steeds zware windstoten van 80 à 90 km per uur. Tijdens opklaringen werd het maandag maximaal 9 à 10 graden worden.

Lees ook: Teruglezen: Storm Ciara trekt over Limburg

Ochtendspits
Door de storm moesten treinreizigers volgens Arriva en de NS rekening houden met vertraging. Ook werd er een zware ochtendspits verwacht.

Lees ook: Nasleep storm: geen treinen tussen Landgraaf en Kerkrade

500 meldingen
Rond 22:00 uur zondagavond waren er bij de brandweerkorpsen al ruim 500 stormmeldingen binnengekomen in heel Limburg. De meeste kwamen uit het zuiden van de provincie, waar de brandweer bijna 400 keer uit moest rukken.

Volgens de brandweer ging dit voornamelijk om omgewaaide bomen en loszittende dakbedekkingen.

80 km per uur
Ook dinsdag zijn er volgens Meteo Limburg zware windstoten van meer dan 80 km per uur te verwachten. Ook kunnen er buien vallen die gepaard gaan met (natte) sneeuw, hagel en onweer.

Lees hier het laatste weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen