Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Noodverordeningen van kracht

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 6:54

In dit liveblog lees je het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de rellen rondom de avondklok.

Dit is het belangrijkste coronanieuws van maandag 25 januari:

  • Dozijn relschoppers in Geleen aangehouden
  • Noodbevel in Roermond, noodverordening in Venlo en Sittard-Geleen
  • Winkeliers bereiden zich voor op nieuwe rellen
  • Buitenland verbaast zich over rellen en demonstraties tegen avondklok

22:08 - Dozijn relschoppers in Geleen aangehouden
Tijdens de rellen maandagavond in Geleen heeft de politie 12 mensen aangehouden. De onrust begon rond 18:00 uur toen een groep van 100 tot 150 mensen zich had verzameld in het centrum. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken. De Mobiele Eenheid (ME) joeg de relschoppers uiteen en de toegangswegen tot de binnenstad werden afgezet. Een politiehelikopter hield de situatie in de gaten vanuit de lucht.

Lees ook: 12 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

Rond 21:00 uur, bij het ingaan van de avondklok, leek de rust te zijn teruggekeerd. Sinds 16:00 uur maandag geldt in Sittard-Geleen een noodverordening tot zeker 1 februari.

21:54 - Ongeregeldheden in Amsterdam, Rotterdam en Zwolle
Vooral jongeren hebben zich maandagavond doen gelden tijdens ongeregeldheden in Geleen, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Den Bosch en Helmond. Er zijn zeker 70 mensen opgepakt zei politiechef Willem Woelders in het tv-programma Nieuwsuur.

Volgens hem was er ook weer sprake van plunderingen, met name in Rotterdam. Waterkanonnen zijn ingezet en de mobiele eenheid heeft ook traangas gebruikt, onder meer in Haarlem, om groepen te verspreiden en agenten te ontzetten. Het gaat volgens hem om groepen relschoppers variërend van 50 tot 200 personen.

21:06 - Politie: 'Ga weg, er kan geweld worden gebruikt'
Op de Markt in Geleen is een grimmige sfeer ontstaan. Zo raakte de politie slaags met een relschopper, is op beelden die circuleren op sociale media te zien. De politiehelikopter cirkelt rond boven de straten van Geleen. Volgens een verslaggever ter plaatse is het op dit moment, de avondklok is van kracht, rustig.

20:26 uur - Politie: blijf weg uit Geleen

19:54 uur - Politie zichtbaar aanwezig in Venlo en Weert
In Venlo hebben zich volgens een correspondent ter plaatse maandagavond op diverse plaatsen in de binnenstad groepjes mensen verzameld. De politie post onder andere bij het station en het Limburgs Museum en houdt de boel in de gaten. En ook in Weert is veel politie in het centrum aanwezig. Ook daar worden personen die zich in het centrum bevinden aangesproken en gecontroleerd door de politie.

19:30 uur - Onrustig in Geleen: relschoppers zoeken confrontatie met politie
In het centrum van Geleen is het erg onrustig. Er is een grote politiemacht op de been. De relschoppers zoeken de confrontatie op met politie en ME.

19:29 uur - Grapperhaus: geen sprake van legerinzet
De politie kan voorlopig de demonstraties en rellen in Nederland aan. De Koninklijke Marechaussee heeft geholpen en blijft dat ook doen. "Er is geen sprake geweest dat het leger bijstand heeft moeten verlenen in het land." Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) na afloop van het Veiligheidsberaad maandag.

Burgemeester Rianne Donders van Roermond vindt dat het leger best kan worden ingezet bij herhaling van rellen:

19:01 uur - Boodschap politie aan relschoppers: blijf thuis
De politie in Limburg richt zich maandagavond in een boodschap op Twitter aan relschoppers. Die worden opgeroepen om vooral thuis te blijven. "Wij treden op en dat geldt ook voor het Openbaar Ministerie. Vergooi je toekomst niet!". Op het schenden van de avondklok staat een boete van 95 euro, maar relschoppers kunnen vervolgd worden voor geweld en vernielingen en zo kunnen ze een strafblad krijgen.

18:20 uur - Zo'n 200 mensen op de been in Geleen, politie aanwezig
In Geleen verzamelt zich een steeds groter wordende groep, voornamelijk bestaande uit jongeren. Ook het aantal politieagenten wordt steeds groter. Mensen die op de Markt komen worden aangesproken en gevraagd wat ze komen doen. Een correspondent ter plaatse heeft ook al vuurwerk gezien. In de gemeente Sittard-Geleen is een noodverordening van kracht.

Samenscholing op Markt in Geleen, avondklokrellen, politie nr 1 (25 jan 2021)
Foto: L1 (Bas Dingemanse)

17:52 uur - Winkels in winkelcentrum Donderberg eerder dicht
De ondernemers van het vernielde winkelcentrum in de Roermondse wijk Donderberg zijn geschrokken en geëmotioneerd na de rellen zondagavond. Uit vrees voor herhaling is er een gesprek geweest met de burgemeester en politie en sluiten sommige winkels eerder.

Bart Knoops spreekt namens de winkeliers:

17:33 uur - Sittard-Geleen neemt maatregelen tegen mogelijke rellen in de gemeente
In de gemeente Sittard-Geleen geldt vanaf 16:00 uur een noodverordening en de gemeente is nu een veiligheidsrisicogebied, zo laat burgemeester Hans Verheijen op Facebook weten.

16:51 - Aantal noodverordeningen en noodbevelen in steden neemt toe
Het aantal steden dat een noodverordening of noodbevel afkondigt neemt toe. Na Venlo, Roermond, Eindhoven, Amsterdam en Nijmegen, heeft ook burgemeester Han van Midden van Roosendaal maandag ingegrepen en een noodbevel afgekondigd. Hij deed dat na oproepen via social media om te komen rellen in de stad. Zijn collega Staf Depla deed in Breda even later hetzelfde.

16:17 - Ondernemers Weert gevraagd terrasmeubilair binnen te halen
Een ondernemer in Weert meldt dat winkel- en horecaeigenaren in die plaats gevraagd zijn om terrasmeubilair en andere dingen die buiten staan naar binnen te halen. Ook worden etalages en vitrines uit voorzorg leeggehaald. In Weert wordt ook verwacht dat er demonstranten de straten op gaan.

16:15 - Politie krijgt veel tips over nieuwe locaties rellen
De politie vraagt mensen die mogelijke nieuwe rellen willen doorgeven dat alleen te doen als ze over serieuze, concrete informatie beschikken. Omdat maandag veel mensen bellen of mailen met de politie is een lange wachtrij ontstaan. "Houd de lijnen vrij voor degene die het echt nodig hebben", is het advies.

"Het is erg druk. Veel mensen bellen ons om zaken door te geven en dat is hartstikke goed natuurlijk. Daar kunnen we ons voordeel mee doen", zegt een woordvoerster van de korpsleiding. Ze benadrukt dat het handiger is als mensen het meldformulier op de website van de politie gebruiken in plaats van te bellen. "Dat kost minder tijd en we kunnen makkelijker en sneller in kaart brengen om welke locaties het gaat en hoe vaak die locaties doorgegeven zijn." Facebook zegt de oproepen die aanzetten tot geweld te verwijderen.

Via het digitale formulier op de website politie.nl kan iedereen informatie verstrekken en beelden uploaden over demonstraties die worden voorbereid, bijvoorbeeld op sociale media. Ook wil de politie graag beelden ontvangen van de rellen dit weekend.

15:54 - Winkels in Geleen sluiten eerder uit vrees voor rellen
Een aantal winkels in Geleen heeft maandag de zaak eerder op slot gedaan dan normaal. De winkeliers doen dat na berichtgeving over demonstraties die worden aangekondigd. Het is niet bekend hoeveel zaken eerder op slot gaan of preventieve maatregelen nemen. Uit Venlo komen signalen dat winkels zich voorbereiden op nieuw geweld. Zondagavond was het in Venlo, Roermond en Stein onrustig en werden winkels vernield door jongeren uit protest tegen de coronamaatregelen en de ingestelde avondklok.

Winkels Geleen sluiten eerder uit vrees voor rellen
Winkels Geleen sluiten eerder uit vrees voor rellen
Foto: Facebook

15:39 - Aantal opgenomen coronapatiënten opnieuw gestegen
Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal iets gestegen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2380 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 37 meer dan op zondag en 78 meer dan op zaterdag.

Verpleegafdelingen namen afgelopen etmaal 169 patiënten op en zagen 116 mensen vertrekken. Daardoor behandelen de verpleegvleugels nu 1720 coronapatiënten, 53 meer dan op zondag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde juist iets, van 676 naar 660. Het gemiddeld aantal opnames is de afgelopen week redelijk stabiel, constateert het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

15:03 - Minister De Jonge: vaccinatietempo omlaag door minder leveranties
Het tempo van vaccineren zal omlaag gaan omdat farmaceut AstraZeneca in het eerste kwartaal minder vaccins kan leveren. Dat zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, die over de aanpak van het coronavirus gaat.

Wat de precieze gevolgen zijn voor de snelheid van vaccineren is nog niet bekend, maar er zullen 'scherpere keuzes' gemaakt moeten worden, aldus de bewindsman. AstraZeneca zou in het eerste kwartaal de meeste vaccins leveren aan de EU.

14:15 uur - Nederland donkerrood op voorgestelde nieuwe coronakaart EU
Nederland zou op dit moment donkerrood kleuren op de nieuwe 'coronakaart' waaraan de Europese Commissie werkt. Dat zou betekenen dat niet-noodzakelijke reizen van en naar Nederland krachtig ontmoedigd moeten worden, vindt de commissie.

Tot dusver kleurde het ECDC, het Europese RIVM, gebieden groen, oranje of rood, afhankelijk van hoe groot het gevaar van het coronavirus er is. Bijna heel Europa valt al geruime tijd in die laatste categorie, maar nu nieuwe virusvarianten om zich heen grijpen groeien de risico's op sommige plaatsen nog fors. Om zichtbaar te maken waar het gevaar het meest loert en waar extra maatregelen zijn geboden, kondigde de commissie vorige week aan met een extra kleurcategorie te komen.

Gebieden waar 500 of meer besmettingen zijn geconstateerd op 100.000 inwoners, zouden voortaan een alarmerende donkerrode tint krijgen. Dat geldt op het ogenblik bijvoorbeeld voor Nederland, Spanje, Portugal en Zweden. De nieuwe kleur hoeft niet voor een heel land te gelden, maar kan ook voor alleen een regio nodig zijn.

14:10 uur - 5765 mensen bekeurd voor niet naleven avondklok
Voor het niet naleven van de avondklok, die zaterdag inging, zijn 5765 mensen bekeurd. Dat meldt de politie. In totaal werden er 7045 coronaboetes uitgeschreven. Afgelopen week zijn 790 mensen gewaarschuwd omdat ze zich niet hielden aan de coronamaatregelen.

13:30 uur - Eerste bewoner van kleine woonvorm krijgt coronavaccin
Een 87-jarige vrouw uit Zoetermeer is maandag, als eerste bewoner van een kleinschalige woonvorm, gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat gebeurde in woonzorgcentrum WelThuis Buytenhaghe, onder toeziend oog van minister Hugo de Jonge.

Eerder was de vaccinatie al begonnen in grotere instellingen voor kwetsbare ouderen en gehandicapten. Dat gebeurt door instellingsartsen, maar kleinschalige woonvormen hebben die niet. Daarom voeren huisartsen daar de vaccinaties uit. Behalve in Zoetermeer begint de vaccinatie ook in kleinschalige onderkomens in Twente en Deventer. Later volgt de rest van het land. In totaal wonen ongeveer 77.000 mensen in zulke kleinere tehuizen. Zij krijgen het coronavaccin dat door farmaceut Moderna is ontwikkeld.

Op 6 januari werd de eerste persoon in Nederland gevaccineerd. Sindsdien is begonnen met het inenten van medewerkers van verpleeghuizen, artsen en verpleegkundigen van de acute zorg, ambulancepersoneel en de bewoners van grotere verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg.

13:15 uur - Buitenlandse media verbazen zich over onrust in Nederland
Van de ongeregeldheden in Nederland is overal in de wereld melding gemaakt, vooral het in brand steken van een coronatestcentrum in Urk heeft veel aandacht getrokken, van de Sydney Morning Herald tot een Spaanstalige krant in het Amerikaanse San Diego. In veel media wordt met verbazing over de omvang van de onlusten en plunderingen gesproken. De Duitse krant Bild brengt het nieuws met een enorme hoeveelheid beeldmateriaal van rellen en beschadigde panden, maar ook met een foto van vrijwilligers die met bezems helpen opruimen.

Maar de Belgische krant De Standaard zag het wel aankomen: "Dat de eerste avond met coronaklok bij onze noorderburen niet rimpelloos zou verlopen, stond in de sterren geschreven." Volgens de krant is in Nederland "een bonte groep ontevredenen" niet alleen in verzet tegen een door een demissionaire regering opgelegde avondklok, maar "ook tegen 10 jaar Rutte.

De Franse Ouest-France plaatst de protesten in Nederland in de context van felle betogingen en rellen in verscheidene Europese landen. De krant begint met enige verbazing over "de dreigende burgeroorlog" die burgemeester John Jorritsma in Eindhoven ziet aankomen en die volgens de krant de betogers uitschot heeft genoemd en suggereert het leger tegen ze in te zetten.

De media beklemtonen dat het in Nederland het eerste uitgaansverbod sinds de Tweede Wereldoorlog is en omstreden was in het parlement. De onrust heerst al weken in een aantal Europese landen omdat het verzet tegen de ingrijpende beperkingen en de economische en sociale neergang groeit.

13:02 uur - Limburg likt wonden na avondklokrellen
De ochtend na de avondklokrellen likken Stein, Roermond en Venlo de wonden. Ruiten van winkels en winkelcentra zijn gesneuveld, pinautomaten vernield. Winkelkarretjes, fietsen en plavuizen zijn zondagavond door de lucht gevlogen. Er is met een molotovcocktail gesmeten, vuurwerk afgestoken en de politie is bekogeld met stenen. Lees hier meer.

12:42 uur - Limburgse huisartsen willen niet wachten op Moderna-vaccin
De Limburgse kring van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) roept demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op om het Pfizer-vaccin beschikbaar te stellen voor huisartsen. Reden om aan de bel te trekken is de vertraging die op de levering van het Moderna-vaccin zit. Het Moderna-vaccin is gereserveerd om huisartsen mee in te enten tegen het coronavirus. Lees hier meer.

eerste vaccinaties coronavirus heerlen-camielschnackers-007
Foto: L1 (Camiel Schnackers)

12:39 uur - Scholten stelt noodverordening in voor Venlo
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft naar aanleiding van de avondklokrellen zondagavond een noodverordening ingesteld voor Venlo, Blerick en Tegelen. De noodverordening gaat meteen in.

Hij vaardigde zondagavond een noodbevel uit voor de stadsdelen Venlo en Blerick naar aanleiding van de rellen bij het station van Venlo. Maandagochtend zinspeelde Scholten al op de noodverordening in de L1 Nieuwsshow. Venlo, Blerick en Tegelen zijn nu ook veiligheidsrisicogebieden. De politie mag mensen aanhouden en fouilleren zonder dat daar aanleiding voor is. Dit geldt samen met de noodverordening in ieder geval zolang de avondklok is ingesteld. Vooralsnog is dat tot en met 9 februari. Lees hier meer.

10:10 uur - Rutte reageert op avondklokrellen
Demissionair premier Mark Rutte heeft maandagochtend gereageerd op de avondklokrellen die afgelopen weekend plaatsvonden. Hij noemt het gedrag van de relschoppers 'ontoelaatbaar' en 'afschuwelijk'. "Dit heeft niks met de strijd voor vrijheid te maken. We strijden tegen het virus om vrijheid terug te krijgen en daar is ook de avondklok voor nodig. Een klein groepje mensen laat crimineel gedrag zien. Het zijn gewoon criminele acties."

"De politie heeft zeer adequaat opgetreden op alle plekken en heel goed werk geleverd." Volgens Rutte hebben ook ouders en vrienden een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat mensen 'op een fatsoenlijke manier met elkaar omgaan'.

Op dit moment is er nog geen besluit genomen over extra maatregelen. "Als we extra dingen moeten doen, dan doen we dat", aldus Rutte.

9:56 uur - MKB-Limburg: 'Relschoppers keihard aanpakken'
MKB-Limburg eist keihard optreden van de politie tegen relschoppers die winkels vernielen. "Dit is onaanvaardbaar en gaat alle perken te buiten", zegt de voorzitter van MKB-Limburg, Monique Princen over de ongeregeldheden in Venlo, Roermond en Stein.

"Ondernemers hebben het al zwaar door de coronapandemie. Er zijn al minder klanten in de winkels en de omzet is al lager en dan komt dit er nog eens een keer bovenop", zegt Princen over de vernielingen die bij verschillende ondernemers zijn aangericht. Lees hier meer.

Venlo avondklok rellen (25 jan 2021)
Foto: L1 (Guus Benders)

9:07 uur - Scholten overweegt extra bevoegdheden voor Venlose politie
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo overweegt om de politie in zijn stad voorlopig meer bevoegdheden te geven. "In elk geval zolang de avondklok van kracht is."

Scholten doet deze uitspraak maandagochtend in de L1 Nieuwsshow. Vanwege de ongeregeldheden in Venlo en Blerick zondagavond denkt Scholten erover na om het noodbevel dat hij zondagavond heeft afgekondigd op te nemen in de plaatselijke noodverordening. "Voor alle stedelijke gebieden van Venlo." Dan gaat het behalve om Venlo en Blerick ook om Tegelen. In Blerick is volgens Scholten met een molotovcocktail gegooid. Lees hier meer.

Winkel vernield in Venlo, rellen, avondklok (24 jan 2021)

8:37 uur - Politiechef na avondklokrellen: 'Met ouders in gesprek'
Naar aanleiding van de avondklokrellen gaat de Limburgse politie het gesprek aan met de ouders van minderjarige relschoppers die zaterdag en zondag zijn opgepakt in Roermond, Stein en Venlo.

Dat zegt waarnemend politiechef Inge Godthelp maandagochtend in de L1 Nieuwsshow. "Waar zijn de ouders van die jongeren? Die hebben absoluut een rol. Zij weten ook dat er een avondklok is."

Hoeveel raddraaiers er in het Limburgse zijn gearresteerd weet Godthelp nog niet. "Dat wordt in de loop van maandagochtend duidelijk." Bij de ongeregeldheden is in Venlo een agent gewond geraakt, door een steen die door een ruit is gevlogen. Lees hier meer.

6:30 uur - Agent gewond bij avondklokrellen, meerdere arrestaties verricht
Na de avondklokrellen in Venlo, Roermond en Stein heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht. Ook is een agent gewond geraakt.

Dat maakt de politie maandagochtend bekend. Het totale aantal arrestaties is nog niet geïnventariseerd. De gewonde agent heeft kwetsuur opgelopen in Venlo, nadat relschoppers een steen door de ruit van een politieauto hebben gegooid. Lees hier meer.

Rellen ongeregeldheden onrust avondklok politie ME Venlo (24 jan 2021)
Ongeregeldheden in Venlo.
Foto: Keistadnieuws

6:26 uur - Impact coronacrisis op Limburgse sportclubs groot
De impact van de coronacrisis op de Limburgse sportclubs is groot. Dat blijkt uit onderzoek van Huis voor de Sport Limburg.

Uit een enquête onder de 72 Limburgse sportverenigingen komt naar voren dat de meeste clubs duidelijk de gevolgen van de coronabeperkingen merken.

Uit de resultaten blijft dat de verenigingen merken dat de sporters zich aan de coronamaatregelen houden, maar dat dit wel ten koste gaat van de sportieve activiteiten. Bij 28 procent van de verenigingen sportten afgelopen december al bijna geen leden meer. Lees hier meer.

6:15 uur - Bewoners van kleine woonvormen krijgen eerste coronaprik
Een nieuwe groep wordt gevaccineerd tegen het coronavirus. Op maandag begint het inenten van kwetsbare ouderen en mensen met een beperking die in kleinschalige woonvormen wonen. Dat zijn locaties die geen instellingsarts hebben, dus wordt de vaccinatie uitgevoerd door huisartsen. In totaal gaat het om ongeveer 77.000 mensen.

De eerste prik wordt gegeven op een locatie in Zoetermeer. Ook in Twente en Deventer worden deze mensen gevaccineerd. Later volgt de rest van het land. Deze personen krijgen het vaccin dat door farmaceut Moderna is ontwikkeld.

Op 6 januari werd de eerste persoon in Nederland gevaccineerd. Sindsdien is begonnen met het inenten van medewerkers van verpleeghuizen, artsen en verpleegkundigen van de acute zorg, ambulancepersoneel en de bewoners van grotere verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg. Op vrijdag werden de eerste huisartsen gevaccineerd en in de loop van deze week krijgen de eerste thuiswonende 90-plussers hun vaccinaties. Later volgen 85- tot 90-jarigen.

6:00 uur - Veiligheidsberaad bespreekt ongeregeldheden eerste avondklokweekend
De ongeregeldheden die dit weekend op meerdere plaatsen in Nederland uitbraken rond het ingaan van de avondklok, staan maandag hoog op de agenda van het Veiligheidsberaad. De 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio bespreken dan met elkaar de bestaande en mogelijk ook nieuwe maatregelen rond de avondklok. Die is zaterdagavond voor het eerst ingegaan en geldt de komende weken tussen 21.00 uur en 04.30 uur, als middel tegen verspreiding van het coronavirus.

Voorzitter van het beraad en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls hoopt maandag meer duidelijkheid te krijgen over wie er precies op de verboden demonstraties zijn afgekomen.

Ook de stand van zaken rond het vaccineren komt aan de orde. Voorzitter André Rouvoet van GGD GHOR Nederland, de overkoepelende organisatie van de GGD's, komt de 25 burgemeesters informeren over de continuïteit van de zorg op dit moment. Daarbij komt ook de stand van zaken rond het vaccineren aan de orde. Justitieminister Ferd Grapperhaus schuift namens het kabinet aan bij het beraad. Grapperhaus en beraadsvoorzitter Bruls geven na afloop van de vergadering een toelichting op de besluiten.

Het Veiligheidsberaad heeft voor het eerst niet 's avonds plaats, maar al aan het eind van de middag. Daardoor kunnen alle deelnemers aan het overleg voor 21.00 uur, als de avondklok ingaat, thuis zijn.

5:30 uur - Enschedees ziekenhuis aangevallen door relschoppers
Relschoppers hebben zondagavond rond 23.00 uur het Enschedese ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) belaagd en geprobeerd de ramen in te gooien. Dat is volgens een woordvoerster niet gelukt. "Het is verschrikkelijk dat wij nu doelwit zijn. Juist de mensen die zich zo hard hebben ingezet tijdens deze coronacrisis", zegt ze.

Op social media is een filmpje te zien hoe relschoppers het MST aanvallen en trachten de ramen in te gooien. Kort na het incident veegde de politie het plein voor het ziekenhuis schoon, meldde de voorlichtster.

2:13 uur - 19 relschoppers aangehouden in Tilburg
De politie heeft in Tilburg negentien mensen aangehouden na rellen in de Brabantse stad. Ook in Oosterhout en Breda gingen groepen relschoppers de straat op en pleegden volgens de Tilburgse burgemeester Theo Weterings op grote schaal vernielingen. Onder meer winkels moesten het ontgelden. In alle drie de steden werden noodbevelen uitgevaardigd om de rust te herstellen. In Breda is minstens een arrestatie verricht.

Weterings spreekt namens de drie gemeenten zijn afschuw uit. "Volstrekt verwerpelijk wat we hier de afgelopen uren hebben meegemaakt. Winkels van ondernemers die het al zo moeilijk hebben in deze tijd zijn vernield. De totale minachting voor alle mensen die al maanden in de frontlinie van de zorg voor onze gezondheid vechten, door het negeren van alle coronamaatregelen inclusief de avondklok. En de wijze waarop deze relschoppers zich gedragen tegenover handhavers gaat alle perken te buiten: het bekogelen met vuurwerk en stenen is ongehoord."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen