Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Minder druk in winkelstraten

Geplaatst opzaterdag 5 december 2020 - 8:57

Het aantal coronabesmettingen blijft schommelen. Er gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Vanaf dinsdag 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes.

Lees het belangrijkste coronanieuws van zaterdag 5 december terug:

21:58 uur - Basisschool in Brunssum dicht vanwege coronabesmettingen
Basisschool Meander in Brunssum is tot nader order gesloten. Op de school werden twee leerkrachten positief getest op het coronavirus. Dat schrijft De Limburger zaterdag.

Volgens de krant kwam de melding over de positieve coronatests woensdagavond. Op het advies van de GGD besloot de school afgelopen donderdag niet meer open te gaan. Sindsdien krijgen de alle leerlingen digitaal onderwijs. Lees hier meer.

.17:30 uur - Minder druk in winkelstraten Maastricht en Roermond
De drukte in het winkelcentrum van Maastricht viel zaterdag mee. Ook in het anders drukke Designer Outlet Center in Roermond was het erg rustig, blijkt uit een rondgang.

Maastricht had zaterdag eenrichtingverkeer ingesteld in de drukste winkelstraat, de Kleine Staat, in het stadscentrum. In het Designer Outlet in Roermond bleef het bij enkele anders drukbezochte winkels relatief rustig. Lees hier meer.

14:55 uur - Iets minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen zijn zaterdag licht gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1602 coronapatiënten. Dat zijn er 23 minder dan vrijdag. Zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van het aantal opgenomen patiënten liggen er 472 op de Intensive Care (IC). Dat is er één minder dan vrijdag.

14:30 uur - Aantal coronagevallen verder toegenomen
Het aantal nieuwe coronagevallen is zaterdag opnieuw toegenomen. In de afgelopen 24 uur zijn 6577 positieve coronatesten geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), 656 meer dan vrijdag. Toen waren het er 5921 (na correctie) en donderdag 5634.

Het aantal sterfgevallen aan corona steeg afgelopen etmaal met 39. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, tussen een sterfgeval en de registratie kan enige tijd verstrijken. Het RIVM meldde vrijdag het overlijden van 58 coronapatiënten.

De afgelopen week raakten bijna 37.300 mensen besmet, ruim 3000 minder dan de week ervoor. Sinds het begin van de uitbraak dit voorjaar zijn er 9662 mensen besmet geraakt en aan corona overleden.

stock coronavirus
Foto: iStock

10:35 uur - Drukte Maastricht voorkomen: 'Doe gericht boodschappen'
Na de drukte van afgelopen weekend in Maastricht hoopt Leontien Mees, directeur van Maastricht Marketing, dat de inkopen voor 5 december al doordeweeks en in de ochtenden gedaan zijn.

Maastricht Marketing spoort mensen aan om doordeweeks en in de ochtenden te komen winkelen. Ook is doelbewust winkelen volgens Mees belangrijk. "Kom met een duidelijke koopintentie naar de binnenstad, zodat je gericht je boodschappen doet. Vervolgens kun je weer vertrekken." Lees hier meer.

09:29 uur - Man hoest opzettelijk richting winkelpersoneel in Echt
Een man hoestte vrijdagmiddag opzettelijk richting winkelpersoneel in een supermarkt in Echt. Hij deed dit nadat hij was aangesproken vanwege het feit dat hij geen mondkapje droeg. Toen de politie kwam om de man aan te houden, hoestte hij ook opzettelijk in de richting van de agenten. Daarbij zei de man dat hij corona had. Hij is opgepakt voor poging tot zware mishandeling.

08:04 uur - Scholen moeten jongeren die in knel komen door coronacrisis beter helpen
Dat zeggen de Belgische psychiater Dirk De Wachter en de Nederlandse psychotherapeut Ard Nieuwenbroek in een interview met het AD.

Meer jongeren worstelen met tegenslagen; ze kunnen hun opa en oma niet bezoeken, er is stress thuis doordat een ouder zonder werk is gekomen, er overlijden mensen in hun omgeving aan corona. Nieuwenbroek, psychotherapeut en van huis uit onderwijzer: "Onderschat niet wat kinderen de klas in meenemen. Dat is kilo's zwaar. Ze zien het getob, willen het opgelost hebben voor hun ouders, proberen ongezien te helpen. Met praten komt dat naar buiten."

03:34 uur - Weer recordaantal nieuwe coronabesmettingen in VS
De Verenigde Staten hebben vrijdag voor de tweede dag op rij een recordaantal nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur geregistreerd. Volgens de Johns Hopkins universiteit in Baltimore zijn er binnen een etmaal meer dan 225.000 Amerikanen geïnfecteerd met het virus. Donderdag stond het aantal nog op dik 210.000.

03:30 uur - Rusland begint met grootschalige vaccinaties tegen coronavirus
In Moskou kunnen degenen die dat willen in zeventig poliklinieken terecht voor hun eerste prik met het in Rusland ontwikkelde Spoetnik V-vaccin, waarvan de derde testfase overigens nog niet volledig is afgerond. Volgens de onderzoekers van het medische onderzoeksinstituut Gamaleya is het vaccin voor 95 procent doeltreffend. De eerste mensen die zich kunnen laten inenten zijn leraren en mensen die werken in de zorgsector.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen