Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: liveblog corona 23 februari

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 8:22

In dit liveblog lees je het belangrijkste nieuws over het coronavirus, de maatregelen daartegen en de vaccinatiecampagne.

Dit is het coronanieuws van dinsdag 23 februari:

21:30 uur - De Jonge vindt zwabberen AstraZeneca om gek van te worden
"AstraZeneca is een buitengewoon ingewikkeld bedrijf om steady afspraken mee te maken." Dat zegt coronaminister Hugo de Jonge over de Brits-Zweedse farmaceut. Het bedrijf zou in de maanden april, mei en juli slechts de helft van de beloofde vaccins aan de Europese Unie leveren. "Het is om gek van te worden", aldus De Jonge dinsdag tijdens de coronapersconferentie.

AstraZeneca komt "aan de lopende band" met wisselende cijfers, aldus de bewindsman. "Er is werkelijk nog nooit een leveringsprognose uitgekomen, echt nog nooit." Het kabinet kampt volgens De Jonge om de drie, vier dagen met berichten dat de leveringen toch anders uitkomen dan eerder beloofd.

Het bemoeilijkt de planning van de vaccinatieoperatie, aldus de minister. Maar het maakt het ook lastig om te voorspellen welke versoepelingen later in het jaar weer mogelijk zijn. Want: "minder leveringen betekent minder vaccineren." En vaccineren is volgens het kabinet de belangrijkste uitweg uit de pandemie.

De problemen spelen vooral met AstraZeneca. Andere farmaceuten kunnen juist steeds stabieler leveren. Als voorbeeld geeft De Jonge Pfizer/BioNTech, dat volgens hem een steeds betrouwbaarder partner is.

21:10 - Museumvereniging: teleurstellend dat musea nog niet open mogen
De Museumvereniging vindt het teleurstellend dat musea nog niet open mogen. "Steeds meer mensen snakken naar een uitje én musea zijn er klaar voor om bezoekers weer veilig te ontvangen op 1,5 meter", zegt directeur Mirjam Moll.

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond over de verruiming van de coronamaatregelen werd geen versoepeling aangekondigd voor de musea. Daar heeft Moll begrip voor. "Maar het betekent ook dat hetsteeds belangrijker wordt dat er nu en vanaf 1 juli passende financiële steun is en blijft voor álle musea."

Volgens de vereniging zijn investeringen nodig om de sector te herstellen, op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau. "Juist dan kunnen musea straks weer doen waarvoor ze bedoeld zijn: met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, actuele verhalen vertellen over onze steeds veranderende samenleving."

21:05 - 'Sekswerkers uitsluiten is een vorm van discriminatie'
Het is "gênant" dat de sekswerkers niet aan de slag mogen, terwijl andere contactberoepen, zoals kappers en masseurs, wel weer vanaf 3 maart mogen beginnen. "Het is een ongefundeerd besluit", zegt woordvoerder Yvette Luhrs van het platform SekswerkExpertise, dat ijvert voor de positieverbetering van sekswerkers. Zij vindt dat de branche "expliciet" door het kabinet wordt uitgesloten.

"Wij zijn niet een compleet ander beroep dan andere contactberoepen", zegt Luhrs, die tevens op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat van BIJ1. Ze wijst erop dat in de seksbranche al voor de coronapandemie met heel strenge hygiënemaatregelen wordt gewerkt.

De branche heeft een eigen coronaprotocol, zegt Quirine Lengkeek de voorzitter van het platform. "1,5 meter afstand houden is niet mogelijk, maar dat geldt voor meer contactberoepen. Bovendien zien sekswerkers een stuk minder klanten op een dag dan de kapper, dus het risico is voor hen minder hoog." Ze wijst erop dat de eerdere versoepelingen niet leidden tot uitbraken.

Dat sekswerkers toch niet aan de slag mogen, heeft volgens Luhrs niets meer te maken met de volksgezondheid. "Het is een vorm van discriminatie. Ik word hier best emotioneel van." Luhrs benadrukt dat de meeste sekswerkers geen recht hebben op financiële compensatie. Sommigen wonen daardoor noodgedwongen niet meer thuis, omdat het inkomen is weggevallen, aldus Luhrs. "Sekswerkers zijn steeds de dupe. In het algemeen schort er hoop in het Nederlandse beleid, maar ook in deze crisis kunnen ze niet rekenen op steun", zegt Lengkeek.

20:50 uur - Bedrijfsleven: heropening economie moet breder
Bij de toekomstige versoepelingen van de lockdown moet een breder deel van de economie weer open kunnen dan nu het geval is. Dat stellen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

"We hadden juist over de volle breedte die stap naar voren willen maken. Nu is er toch weer onderscheid gemaakt naar sectoren en kunnen bijvoorbeeld de sportscholen en de horeca nog steeds niets", aldus de belangenbehartigers van het Nederlandse bedrijfsleven. Ze zijn weliswaar positief over de versoepelingen voor de contactberoepen en de winkels met ingang van 3 maart, maar voor veel andere ondernemers rest er alleen maar teleurstelling.

"We snappen dat het kabinet vreest voor een verder oplopend aantal besmettingen, maar het gaat na een jaar corona óók om de mentale gezondheid van ons allemaal, én om de financiële gezondheid van ondernemers", schrijven VNO-NCW en MKB-Nederland.

Ze hopen dat er op 8 maart, als het kabinet opnieuw beslissingen neemt over de coronaregels, er een openingsplan is voor alle gesloten sectoren. Daarin moeten dan ook slimme ideeën van bedrijven zelf worden meegenomen, als het aan de lobbyorganisaties ligt. Ook zou er nog meer getest kunnen worden op het coronavirus zodat er meer bedrijfstakken open kunnen.

20:35 uur - CBR begint 3 maart met wegwerken enorme achterstand in examens
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is "ontzettend blij" te kunnen beginnen met het inhalen van uitgestelde examens. Dinsdagavond maakte het demissionair kabinet bekend mensen in een reeks contactberoepen, onder wie de rijinstructeurs, vanaf 3 maart toe te staan hun werkzaamheden te hervatten. Dat betekent dat kandidaten weer rijlessen kunnen volgen en praktijkexamen mogen doen. Bij het CBR is het nog onduidelijk of dat ook geldt voor theorie-examens.

Mensen van wie het examen is uitgesteld vanwege de lockdown krijgen als eerste de mogelijkheid een nieuwe afspraak te maken. Woensdagochtend worden alle kandidaten daarover bericht. "Al gemaakte afspraken vanaf 3 maart gaan we niet verschuiven", aldus een woordvoerder van het CBR. Wel krijgen zij extra ruimte voor lessen indien nodig. Want, benadrukt het CBR, het slagingspercentage moet omhoog. "We willen alle kandidaten er bewust van maken goed voorbereid naar het examen te komen. Dat kan duizenden herexamens schelen." Het slagingspercentage ligt volgens de woordvoerder net onder de 50 procent.

Het totaal aantal uitgestelde theorie- en praktijkexamens is opgelopen tot meer dan 600.000. Bijna de helft daarvan zijn praktijkexamens. CBR-directeur Alexander Pechtold liet eerder weten dat de wachttijden voor praktijkexamens zonder extra maatregelen zullen oplopen tot zeker twintig weken. Hij noemde het aantrekken van honderd extra examinatoren, overwerk en tijdelijk afschaffen van de tussentijdse toetsen of examens voor mensen met faalangst als mogelijkheden om de enorme achterstand weg te werken.

20:15 uur - 'AstraZeneca levert ook maar helft van in lente beloofde vaccins'
AstraZeneca levert de Europese Unie in april, mei en juni maar de helft van de afgesproken hoeveelheid coronavaccins. De unie, met meer dan 350 miljoen volwassen inwoners, kan volgens een ingewijde op nog geen 90 miljoen doses rekenen. In het eerste kwartaal van dit jaar maakte de vaccinfabrikant zijn toezeggingen ook al niet waar.

Het Brits-Zweedse bedrijf heeft de EU gewaarschuwd dat de levering ook in het tweede kwartaal zal tegenvallen, heeft een EU-bron tegen persbureau Reuters gezegd. In het contract dat AstraZeneca met de Europese Commissie heeft gesloten, staat dat de fabrikant 180 miljoen doses levert. De vaccinmaker zou tegen eind september de achterstand kunnen inlopen, leest Reuters in een document van het Duitse ministerie van Volksgezondheid.

De productie van het vaccin, het derde in het Europese arsenaal, hapert al langer. In de eerste drie maanden van dit jaar moest de EU het stellen met 40 miljoen doses, terwijl zij rekende op 80 miljoen en eigenlijk nog heel wat meer. Dat betekende een felle ruzie tussen AstraZeneca en de Europese Commissie, die het bedrijf er tussen de regels van beschuldigde andere klanten voor te trekken.

Ook de aanvoer van de twee andere coronavaccins die inmiddels in de EU gebruikt mogen worden gaat met horten en stoten. Maar op dat van AstraZeneca hadden veel EU-landen, ook Nederland, zwaarder ingezet. Nederland wil er eerst jonge zestigers en personeel in de verpleeghuizen, de thuiszorg en de gehandicaptenzorg mee inenten. Van die laatsten staan er heel wat al even in de wacht.

De Europese Commissie wil vooralsnog niets kwijt over de mogelijke nieuwe tegenslag. De gesprekken over het leveringsschema van AstraZeneca gaan door, laat zij weten. Het bedrijf "verfijnt" en "verstevigt" op dit moment de planning. De commissie verwacht dat zij vervolgens "een verbeterd leveringsschema" voorgelegd krijgt.

19:30 uur - Contactberoepen weer toegestaan
Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge gaven dinsdagavond een persconferentie over de huidige coronasituatie en de coronamaatregelen. Ze kondigden een aantal versoepelingen aan. Lees hier meer.

  • Contactberoepen zijn weer toegestaan
  • Het voortgezet onderwijs en het mbo gaan gedeeltelijk open
  • Winkelen op afspraak is mogelijk
  • Jongeren en jongvolwassenen tot 27 jaar mogen weer buiten sporten

16:07 uur - Corona in Limburg: aantal besmettingen stijgt weer
Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen week toegenomen. De afgelopen zeven dagen zijn 2071 Limburgers positief getest. De week daarvoor waren dat 1675. Het totaal aantal besmettingen in Limburg is met 2071 opgelopen tot 70.173. De afgelopen week is het aantal Limburgers dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis met 24 gestegen naar 2690. Daarnaast zijn er 27 personen overleden aan de gevolgen van het virus. In de provincie heeft Covid-19 nu minstens 1408 mensen het leven gekost.

Landelijk gezien registreerde het RIVM in de afgelopen week 29.977 positieve testresultaten, 19 procent meer dan de week daarvoor.

13:00 uur - Lareb: 65 meldingen van overlijden na inenting met coronavaccins
Bijwerkingencentrum Lareb heeft tot nu toe 65 meldingen van overlijden na inenting met coronavaccins binnengekregen. Dat zijn er 30 meer vergeleken met een week geleden. Volgens de organisatie gaat het om 55 ouderen van 80 jaar en ouder en 10 ouderen tussen de 65 en 79 jaar.

"Allen hadden een kwetsbare gezondheid vanwege heel uiteenlopende ernstige onderliggende ziekten en/of hoge leeftijd. Zij overleden binnen één tot 26 dagen na de vaccinatie", zegt Agnes Kant, epidemioloog en directeur bij Lareb.

Zij onderstreept dat overlijden na vaccinatie niet betekent dat het is veroorzaakt door een bijwerking van het vaccin. "In Nederland overlijden per week gemiddeld 750 tot 800 mensen in verpleeghuizen en 2000 80-plussers, door allerlei oorzaken. Hier kunnen natuurlijk ook mensen bij zijn die pasgeleden zijn gevaccineerd", aldus Kant.

Volgens de epidemioloog lijken bij het merendeel van de overledenen de onderliggende gezondheidsproblemen de meest voor de hand liggende verklaring van het overlijden. In een deel van de meldingen is er geen duidelijke verklaring voor het overlijden en de eventuele rol van de vaccinatie daarin.

12:00 uur - Brussel maakt bezwaar tegen reisverboden Duitsland en België
De Europese Commissie wil dat Duitsland, België en andere EU-landen hun reisverboden intrekken. Zulke zware maatregelen zijn niet op hun plaats, vindt de commissie. Zij heeft per brief haar beklag gedaan.

Duitsland krijgt tien dagen de tijd om te reageren, meldt het Duitse persbureau DPA, dat de brief aan Duitsland in handen heeft. Het ligt voor de hand dat die termijn ook voor België, Hongarije, Denemarken, Zweden en Finland geldt. "Wij menen dat het met recht nagestreefde doel - de bescherming van de volksgezondheid tijdens een pandemie - met minder beperkende maatregelen kan worden bereikt", schrijft de commissie.

België heeft alle onnodige reizen uit en naar België verboden. Duitsland laat vrijwel niemand meer toe uit Tsjechië, Slowakije en Tirol, omdat daar gevaarlijke nieuwe varianten van het coronavirus om zich heen grijpen. Alleen voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs maakt Berlijn een uitzondering.

11:45 uur - Winkeliers bereiden zich ondanks sluitingsplicht voor op opengaan
Winkeliers in heel Nederland bereiden zich volgens winkeliersvereniging INretail voor om hun filialen "hoe dan ook" te heropenen. Dat zal begin maart gebeuren als de huidige lockdown nog niet afgelopen is. "We horen het in heel Nederland, van Zeeland tot Friesland, tot in Limburg", zegt een woordvoerder van INretail.

De huidige lockdown loopt tot en met 2 maart, het kabinet geeft dinsdagavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen. INretail noemt het willen openen van de winkels begrijpelijk, maar zegt ondernemers hier niet toe aan te zetten. Winkeliers die tegen de door de overheid verplichte sluiting in toch open gaan, kunnen een boete krijgen van 4000 euro.

10:08 uur - 'Rutte laat kappersafspraken jaar vooruit inplannen'
Premier Mark Rutte laat zijn afspraken bij de kapper een jaar vooruit inplannen. Een afspraak die staat voor 6 maart is gemaakt voordat de kappers in december de deuren moesten sluiten.

Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten, na een bericht van Radio 538. Dj Frank Dane belde met de kapper van de premier, om te vragen wanneer die weer in de agenda staat om geknipt te worden.

Op 6 maart, was het antwoord van de kapper. Daaruit trok Dane de conclusie dat de kappers na 2 maart weer open mogen, iets dat volgens bronnen in Den Haag inderdaad waarschijnlijk is.

9:25 uur - Franse minister: meer thuiswerken tegen corona
Franse bedrijven moeten meer doen om werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Volgens de Franse minister van Arbeid, Elisabeth Borne, is dat nodig om te voorkomen dat er een nieuwe lockdown komt tegen het coronavirus.

"De cijfers over corona van de afgelopen dagen zijn niet goed. We willen allemaal een nieuwe lockdown voorkomen en thuiswerken is een goede oplossing", zei Borne op de Franse radio. Ze gaat vrijdag met bijvoorbeeld de financiële sector praten over thuiswerk. Bij banken en verzekeraars in Frankrijk is thuiswerk de afgelopen maanden minder ingezet.

8:58 uur - Herstel-NL: wij houden vast aan plan voor eind lockdown
De campagne Herstel-NL gaat door. Dat meldt voorzitter Robin Fransman van het initiatief om Nederland met een alternatieve aanpak uit de corona-lockdown te krijgen.

Volgens Fransman is Herstel-NL "de afgelopen 24 uur door politiek Den Haag onder grote druk gezet de campagne te staken tot na de verkiezingen. De boodschap die we kregen is dat we de politiek in de weg zitten. Ook hebben individuele initiatiefnemers van Herstel-NL veel kritiek over zich heen gekregen, vanwege onze oproep een ander coronabeleid te voeren. Daarnaast zijn we weggezet als activistisch, ondanks dat we een goed doordachte aanpak, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, hebben voorgesteld."

8:38 uur - Veel meer klachten over pakketbezorgers in 2020
Het aantal klachten over pakketbezorgers is het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Consumentenbond voor het derde jaar op rij heeft uitgevoerd. Er werd in coronajaar 2020 fors meer online besteld, omdat de winkels dichtwaren door de lockdowns.

De bond kreeg 13.000 klachten binnen over de bezorging. Dat zijn er 4000 meer dan een jaar eerder, een stijging van 44 procent. De meeste klachten gingen over niet bezorgde pakketten (24 procent), gevolgd door klachten over onterechte 'niet thuis-meldingen' (21 procent).

7:30 uur - Aantal coronagevallen in Duitsland weer lager
In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur 3883 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. Het aantal sterfgevallen als gevolg van de ziekte Covid-19 is gestegen met 415.

Het aantal besmettingen is lager dan op maandag, toen het om 4369 nieuwe gevallen ging. Op zondag werden er nog 7676 besmettingen gemeld en op zaterdag 9164.

In totaal zijn er nu 2.394.811 Duitsers met het coronavirus besmet. Ook zijn er 68.318 overlijdensgevallen geregistreerd.

7:15 uur - Medewerkers GGD gaven twee kankerpatiënten onterecht een prik
Medewerkers van de GGD Brabant-Zuidoost hebben vorige week in Eindhoven twee kankerpatiënten ingeënt tegen corona zonder dat ze recht op een vaccinatie hadden. Het gaat om een 78-jarige man die in maart een chemokuur krijgt en een jongere man die binnenkort wordt geopereerd. Beiden smeekten om een vaccin en werden uiteindelijk aan een prik geholpen, meldt het AD.

Directeur Ellis Jeurissen van de GGD Brabant-Zuidoost heeft haar medewerkers opnieuw geïnstrueerd dit niet te doen. "Mijn medewerkers hebben wel honderd mensen aan de poort weggestuurd, omdat ze geen afspraak hadden. Deze twee zijn geholpen, vanuit goede bedoelingen. We hebben het ze vergeven. Ik heb zelf in een ander soort schrijnende situatie ook wel eens een uitzondering gemaakt. En toch: dit kan niet en mag niet. Als ik toesta dat medewerkers op de vaccinatiestraat zelf gaan uitmaken wie een prik krijgt, dan komen ze in een spagaat terecht."

Ook de voorzitter van de GGD, Mariënne van Dongen, benadrukt dat de GGD alleen een uitvoeringsinstantie is en dus niet zelf beslist wie wel of niet wordt gevaccineerd. Het ministerie van VWS bepaalt wie wordt geprikt, maar dat ging volgens de krant niet in op de vraag of kankerpatiënten voorrang moeten krijgen.

7:00 uur - Versoepelingen verwacht tijdens persconferentie over corona
Naar verwachting komt het kabinet dinsdagavond met voorzichtige versoepelingen van enkele coronamaatregelen. Zo kunnen middelbare scholieren waarschijnlijk weer deels naar school. Mogelijk mogen ook kappers weer open en komt er wat meer ruimte om te winkelen. Ook kijkt het kabinet of jongeren weer buiten kunnen sporten, zeggen ingewijden.

Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven dinsdagavond een persconferentie. Dinsdagmiddag neemt het kabinet pas definitief een besluit.

Wel lijkt het zo goed als zeker dat de omstreden avondklok blijft. Alleen door deze maatregel te houden, zou er ruimte zijn om scholen weer deels te openen, zeggen bronnen. Hoewel de rechter vorige week oordeelde dat de wet voor de avondklok niet deugde, is er nu een nieuwe wet. Een hoger beroep tegen de uitspraak loopt nog.

6:55 uur - CBS: Limburg kent grote economische krimp door corona
De economie in Limburg is in 2020 met 4 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) die LocalFocus op een rijtje zette.

Alleen de provincies Noord-Holland en Groningen werden harder geraakt door de coronacrisis, met een krimp van 7 en 5 procent. In heel Nederland kromp de economie met 3,8 procent, becijferde het statistiekbureau al eerder. Dat is de grootste krimp die het CBS ooit gemeten heeft. Lees hier meer.

6:30 uur - Weekcijfers RIVM: aantal coronagevallen opnieuw gestegen
Voor de tweede week op rij is het wekelijkse aantal coronabesmettingen toegenomen. De stijging is iets sterker dan die van vorige week. Het precieze aantal volgt dinsdag in de wekelijkse berekening van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De hoeveelheid positieve tests per week daalde sinds eind december bijna twee maanden lang. Het RIVM kreeg destijds nog 82.340 meldingen van positieve tests in zeven dagen tijd. Dat zakte in februari ruim onder de 30.000 besmettingen. Vorige week kwam een einde aan de dalende trend toen het aantal besmettingen voor het eerst in acht weken tijd hoger lag dan de week daarvoor.

Steeds meer mensen lopen de Britse variant van het virus op, meldde het RIVM. Bij ongeveer twee op de drie besmettingen die nu worden vastgesteld, gaat het om de Britse mutatie van het virus, schat het instituut. Het RIVM dacht eerder dat dit punt begin februari al was bereikt. Uit analyse van monsters bleek het tempo waarin de gemuteerde versie oprukte echter iets lager te liggen.

6:15 uur - LSVb pleit voor 'perspectief' voor studenten
De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) wil dat het kabinet ook studenten van hogescholen en universiteiten uitzicht biedt op versoepelingen van de coronamaatregelen. "Studenten van hogescholen en universiteiten vallen bij bosjes neer, maar daar trekt het kabinet zich niks van aan. De hogescholen en universiteiten blijven namelijk dicht zonder enig perspectief", zegt LSVb-vicevoorzitter Freya Chiappino.

Ze wijst erop dat volgens de laatste berichten de regering dinsdag aankondigt dat het voortgezet onderwijs meer ruimte krijgt en leerlingen gemiddeld anderhalve dag naar school kunnen. Ook mbo-studenten mogen waarschijnlijk een dag in de week klassikaal lessen volgen, maar hogescholen en universiteiten vallen volgens de studentenvakbond constant net buiten de boot. Chiappino: "Er wordt verwacht dat studenten zich wel redden, maar de rek begint er uit te raken. Ze worden opgezogen in hun laptop en verdrinken in eenzaamheid. Studenten mogen niet meer de dupe zijn van deze crisis. Het hoger onderwijs heeft dringend perspectief nodig."

De LSVb vraagt zich af waarom het hoger onderwijs nu buiten wordt gesloten, terwijl het geen groot coronarisico zou vormen en het mentale welzijn van studenten onder immense druk staat.

6:00 uur - Inreisverbod Marokko voor reizigers die uit Nederland komen
In Marokko geldt vanaf dinsdag 00:01 uur voor reizigers die uit Nederland komen een inreisverbod. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bekend.

De Marokkaanse overheid heeft dit besloten, omdat de besmettingen in Nederland hoog blijven, aldus Buitenlandse Zaken. Het inreisverbod geldt ook als reizigers via een ander land naar Marokko willen gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag adviseert om niet naar Marokko te reizen als dat niet echt nodig is.

De Nederlandse ambassade in Marokko maakte via Twitter bekend dat alle vluchten vanuit Nederland naar Marokko zijn gecanceld. Ook de vluchten vanuit Zwitserland, Duitsland en Turkije naar Marokko zijn opgeschort tot nader order. Alle passagiers afkomstig uit deze landen komen Marokko niet in, ook niet als ze via een ander land willen reizen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen